Ole Troland, leder for Håp i Havet 2018. Foto: Kine Sophie Steffensen

Speed-dating og fiskefest preger årets program

16. utgave av studentkonferansen "Håp i Havet" er rett rundt hjørnet. Vi har fått hjelp fra en stresset, men aldeles engasjert leder - Ole Troland - til å forklare programmet for årets konferanse.

Håp i Havet

Håp i Havet er en årlig studentarrangert fiskerikonferanse ved UiT. 

Det legges til grunn at konferansen skal være en møteplass mellom studenter, næringsliv, forskningsmiljø og politiske aktører innen sjømat.

Konferansen arrangeres 7. og 8. februar. Den offisielle åpningen på begge konferansedagene er kl. 09:00.

Besøkende anbefales å møte opp i god tid for registrering og eventuell mingling.

Gratis for studenter (foruten banketten).

“Det er ikke bare studenter ved Fiskerihøgskolen som kan jobbe med fisk”

Ole Troland, leder for Håp i havet 2018

 

Med årets utgave av den tradisjonsrike konferansen ønskes det å nå ut til hele campus. Dette reflekteres gjennom årets tema: “En samlet næring i en blå framtid.”

– Vi ønsker å vise bredden i sjømatnæringen, og vil vise at det ikke bare er studenter ved Fiskerihøgskolen som kan jobbe med fisk, sier Ole Troland. 

Han fortsetter med å ramse opp flere studieretninger ved universitetet, bl.a. ingeniør-, lærer-, juss-, økonomi-, biologi-, informatikk-, psykologi-, realfags- og humaniorastudenter. Alle disse, kan ifølge Ole, gjøre en karriere innen sjømat. 

For å belyse dette, har de ikke bare invitert foredragsholdere og bedrifter som driver med oppdrett og fiskeri, men også industrien rundt. Målet har vært å finne noe som er felles for alle og enhver ved universitetet.
– Vi vil vise fram sjømatnæringen som helhet, fortsetter Troland.

– Det handler også om å vise hvordan du som student og i framtidig arbeid kan være med å påvirke sjømatnæringen. Utfordringene i dag krever tverrfaglighet, samarbeid og ungt engasjement. Bærekraft er viktig, man kan ikke bare se rett fram og kjøre på, da går det galt, sier Ole, og understreker at de fleste aktørene i sjømatnæringen kjører pent.

Speed-dating for fiskeinteresserte

– Den første dagen kan beskrives som “mest fagdag” med bedriftspresentasjoner og speed-dating. Foruten to bedrifter som enten fisker fisken i havet, eller driver oppdrett på den i fjordene, kommer det selskaper som driver med avl, fôrproduksjon, service og internasjonalt markedsarbeid, forklarer Troland. 

– Det blir pauser med matservering mellom presentasjonene og etter presentasjonene kommer det et talkshow-lignende konsept kalt “I Garnet med Chramer”, som ved tidligere arrangementer har vært en stor suksess. Her leder Christian Chramer fra NHO et panel bestående av fargerike personligheter fra sjømatnæringa. Temaet i år er “Verdien av arbeid”, sier Troland.

Dagen avsluttes med speed-dating – en uromantisk representasjon av konseptet – hvor sisteårs Bachelor- og Masterstudenter får muligheten til å både sjarmere og bli sjarmert av potensielle arbeidsgivere innen sjømatnæringen.

– Ny rekord i år

Troland fortsetter ivrig med beskrivelsen av dag 2:

– Den andre dagen blir det foredrag fra et knippe utvalgte, men forskjellige personligheter fra sjømatnæringen, med lange pauser hvor man kan gå rundt på de forskjellige standene og snakke med de ulike aktørene. I år har vi ny rekord, med 25 bedrifter som stiller opp, forteller Ole. 

Han lover at årets foredragsrekke inneholder noe for alle og enhver, uavhengig av hvilken studieretning de befinner seg på. Videre understreker han at tradisjonen med en overdådig sjømatlunsj videreføres.

– Sultne besøkende vil få muligheten til å gjøre seg mette på et stort mangfold av havets delikatesser. Dette er gratis for alle studenter, sier Ole.

På kvelden avsluttes det hele med bankett på The Edge, hvor mat og drikke nytes i festlige og minglevennlige omgivelser.

 

Publisert på: 
03/02/2018 - 13:42
Sist endret: 
01/04/2018 - 14:56