Kultur

ANMELDELSE:

Nært, personlig og hysterisk!

Komiker og ingeniør Torgeir Bryge Ødegården traff nerven hos publikum i et fullsatt Bryggeri 13 torsdag kveld.

– Finn ut av hvem dere er!

Torsdag 15. november kommer Torgeir B. Ødegården til Tromsø for å gjøre et standupshow på Bryggeri 13, i regi av Lunheim standupforening og produksjonsselskapet Nordnorsk scenekompani AS. Han skal treffe nerven hos studentene.

Gikk DU i Arctic Pride Parade?

Se stor bildeserie og les hvorfor noen av UiTs studenter gikk i dagens tog.
ANMELDELSE:kvartlivskrisa

"Når publikum tørker tårer av latter skjønner vi at dette har truffet en nerve"

I løpet av halvannen time klarte studentene å parodiere de fleste aspekter ved studenttilværelse, og som navet tilsier; kvartlivskrisa. Vi lo til vi gråt.

– Ikke ta ting så jævlig seriøst

Dag Sørås kommer til Tromsø 1. september, og vi slo på tråden for å høre litt om showet, livet og ikke minst, mannen selv.

Menneske­rettighetsuka er i gang

Fra 9. til 14. april blir menneskerettighetsuka for første gang arrangert i Tromsø. Her er hva du kan forvente deg:

Årets unge kunstner

Den samiske slam-poeten Ánná Káisá Partapuoli skriver om hverdagen som same. Nå er hun utnevnt av Riddu Riđđu-festivalen til årets unge kunstner.
LESERBIDRAG

Studentkortet

Leserbidrag
Dagny på Driv

– Jeg liker alle sånne ting som er ikke-safe veier å gå

Vi har snakket med Dagny om artistlivet, interessen for tekstiler, og fått hennes beste Tromsø-tips.
Hvorfor Det? på Driv med Trond-Viggo Torgersen og Tore Sagen

«Liker dere Alta?» «Vi liker alt'ja»

Midnattsolposten møtte Trond-Viggo Torgersen og Tore Sagen. Dette er hva de rapporterte om Tromsø. Foto: Taylor Holm
Studentrevyen 2018

«Faller på plass» og faller i smak

Den dagsaktuelle Studentrevyen 2018 er uredd og spenstig.
StudExpo

StudExpo 2.0

12. februar var årets store organisasjonsklimaks igjen dags for! StudExpo viste seg igjen fra sin beste side. Vi har spurt noen av deltakerne hva de syntes om dagen!
TIFF 2018

TIFF-favorittar å halde auga opne for

Ei heil veke på TIFF er ikkje nok tid til å få med seg alle filmane som går. Heldigvis er det mange av publikumssuksessane på TIFF som får eit nytt liv på kino etter festivalen. Her er nokre favorittar å halde auga opne for.
TIFF 2018

TIFF invaderer Tromsø

Vi har komme til den femte dagen av Tromsø Internasjonale Filmfestival (TIFF), og mange av visingane har allereie blitt gjennomført. Nokre av dei har blitt vist for fullsett sal, medan nokre har blitt mindre besøkt. Ein ting er iallfall sikkert: det er mange tromsøværingar og tilreisande som allereie har tatt del i festivalen.
TIFF 2018

Livet, havet og filmen

Tromsø Internasjonal Filmfestival (TIFF) er eit av vinterens vakraste eventyr. Festivalen tar over byen i veka 15.-21. januar, og filmglade tromsøværingar kan fylle dagane med kino. 5. januar blei programmet presentert på Hålogaland Teater av festivalsjef Martha Otte i samtale med Egon Holstad. Samtalen blei leia av Marianne Lein Moe frå iTromsø.
Campus Tromsø
UiT50

UiT feirar 50-årsjubileum

I 2018 feirar UiT at det er 50 år sia Stortinget vedtok å opprette eit universitet i Tromsø. Jubileet blir feira stort med mange og varierte arrangement gjennom heile året, og programmet blei lansert tysdag 12. desember. Sjølve jubileumsfeiringa startar med kick-off 12. januar, men allereie no kan ein lese om rektorar, æresdoktorar, alumni og historia til universitetet.

Sider