Faddersjef Kristina Richardsen (26) er fornøyd med starten på fadderuka. Foto: Kristin Humstad

Fadderuka braket løs med rock

Fadderuka i Alta tok av med gratis festivalen Aronnesrocken. Dette utnytter fadderne seg av og lar fadderuka ta av med festivalen, og fortsette med mange ulike aktiviteter.

Fadderuka er for å ta imot de nye studentene. Det er gamle studenter som tar i mot de nye og det er planlagt aktiviteter i de to føste ukene.  Fadderbarna Inga Smidesang (19), Anonym (25), Nora Mansikka (22) og Katharina Mönig (21) forteller at de synes fadderuka er en veldig fin måte å bli kjent med folk på.

- Jeg møtte disse folka i går og nå er vi allerede venner, sier Inga.

De synes også at Aronnesrocken er et godt tilbud når den er gratis og åpen for alle er det lettere for folk å bli med. Faddersjef Kristina Richardsen (26) er fornøyd med starten på fadderuka. Hun synes det er utrolig kult at Aronnesrocken kan være et tilbud i fadderuka.

- Jeg syns jo det er et helt fantastisk tilbud med tanke på at det er helt gratis, sier Kristina.

 

Gratistilbud

Aronnesrocken er Finnmarks største gratis festival og festivalen satser på unge, lokale artister og band. Formålet med festivalen er å fremme interesse og entusiasme for musikk og kultur. Aronnesrocken starter på en fredag så det er en helge festival.

- Så det er fantastisk både for oss og de som er med på det, tenker jeg. Det er jo musikk og der er jo mat, også er det jo nachspiel på City Scene etter det, forteller Kristina. City Scene er studenthuset i Alta. Kristina forteller videre at i den første uka fra mandag til torsdag var det “early birds” sammenkomst for de som kom tidlig, med grilling og andre aktiviteter.

Miljø

Fadderne hadde forventet rundt 20 stk hver dag, men det har vært fullt fra mandag av. Det er jo supert at folk har kommet tidlig og ikke minst har deltatt på dette. Det var fra lørdag av at de “beste” aktivitetene startet. På lørdag var det rebusløp ned til Aronnesrocken, på søndag var det barnedisco for de som har unger.

- Det har vært helt fantastisk. Det har vært over all forventning virkelig, sier Kristina.

Fadderbarna synes det bra miljø i Alta. De forteller at de allerede har blitt kjent med mange nye folk. Det er mange aktiviteter som skjer i de to første ukene, uke 33 og 34. Det er også en gjeng med faddere som får ansvar for at alle de nye studentene blir godt tatt i mot.

- Jeg synes at det er bra at det er så mange aktiviter for da er det lettere å bli kjent med nye folk, sier Nora.

Publisert på: 
02/09/2017 - 14:51
Sist endret: 
24/01/2018 - 09:15