Politikk

Luftfartsfag

NT-FAK: – Vi har noen utfordringer

Naturvitenskapelig fakultet (NT-fak) reagerer på kritikken som har kommet vedrørende Luftfartsfag. Her kommenterer de forholdene.

Luftfartsfag: – Gjennomgående dårlig organisering og lite støtte fra UIT

Norges eneste sivile, statsfinansierte pilotutdannelse blir profilert av UiT som en himmelsk drøm. Til tross for dette kommer det frem av Studentombudets rapport fra 2016 at alle studierelaterte saker fra Fakultetet for naturvitenskap og teknologi har kommet fra Luftfartsfag (University of Tromsø School of Aviation, UTSA). Anonyme kilder Midnattsolposten har vært i kontakt med maler et dystert bilde over flere deler av studiet.
ARCTIC FRONTIERS

Fremtidens ledere

Studenter fra mer enn 18 ulike land er samlet i Tromsø for å delta på Arctic Frontiers Student Forum. Målet er å lære mer utviklingen og mulighetene for unge i Arktis

60.000 skulle gå til en konferanse, som aldri ble noe av

I fjor mottok African Student Association 60 000 kroner i oppstartsstøtte av Studentparlamentet på UIT. En stor del av dette skulle gå til en konferanse som linjeforeningen skulle arrangeres høsten samme år. Foreløpig er det lite som har skjedd.

– Framleis vanskeleg å få eksamen på nynorsk

Det seier Norsk Målungdom i ei pressemelding. Norsk Målungdom er ungdomsorganisasjonen til Noregs Mållag og jobbar for å fremme nynorsk, dialektar og språkmangfald. Ei viktig oppgåve for dei er å hjelpe studentar å klage dersom dei ikkje får eksamen på nynorsk.
Kaffemøte med UiT`s studentombud (Høyre nærmest: UiT`s studentombud Torill Varberg, leder i Campustinget i Finnmark Stine-Andrea Hasselberg og Tillitsvalgtsansvalg Jeanette Olafsen)
Studentrettigheter

Fokus på studentenes rettigheter

Campustinget i Finnmark inviterte studentene ved UiT Campus Alta til semesterets første kaffemøte med UiT`s studentombud Torill Varberg for å vekke oppmerksomhet rundt studentenes egne rettigheter.

En tredje sensur for de sjeldne unntakene

Det har vært en del enkeltsaker opp i media de siste årene om studenter som opplever å gå fra stryk til B og omvendt. I følge Nasjonalt organ for kvalitet i utdanningen (NOKUT) er dette sjeldne unntak, men de tar unntakene er svært alvorlige. Spørsmålet er da hvordan skal vi behandle problemet når en student får en drastisk karakterendring fra første sensur til klagesensur?

– Semester­avgifta har blitt fordelt på ein god måte

Etter at Tromsøstudentenes Idrettslag (TSI) retta kritikk mot resultatet av semesteravgiftsfordelinga har debatten rast. Ida-Elise Seppola Asplund og Sebastian Henriksen frå Arbeidsutvalet (AU) i Studentparlamentet er glade for at studentane engasjerer seg i saka.

TSI reagerer på støtte til Midnattsolposten

Da semesteravgiftsfordelinga blei debattert i Studentparlamentet 1. november enda det med at Midnattsolposten fekk auka støtte i forhold til innstillinga. Det reagerer Tromsøstudentenes Idrettslag (TSI) på i eit lesarinnlegg i iTromsø.

Strid om semesteravgiftsfordelinga

Onsdag 1. november møttest Studentparlamentet for å innstille på korleis dei vil fordele pengane frå semesteravgifta til dei største studentorganisasjonane. På søkarlista stod mellom anna studentutvala frå alle fakulteta, Campustinget Finnmark, Studentsamfunnet Driv og studentavisa Midnattsolposten. Søkarorganisasjonane hadde også talerett på møtet.

Etterlyser studentbustader og sjukepleieplassar

Torsdag 12. oktober la regjeringa fram statsbudsjettet for 2018, som mellom anna fortel kor mykje vi får i studiestøtte, kor mykje støtte UiT Noregs arktiske universitet får, og kor mange studentbustader som skal byggast. Det er spesielt dette siste eit samla student-Noreg har reagert på, deriblant Ida-Elise Seppola Asplund, leiar for Studentparlamentet ved UiT.
Campus Tromsø

Kvotering på Jurfak

Idag er det slik at de som søker på nordnorsk kvote har et tydelig lavere snitt enn de som ikke søker på kvota. På Det juridiske fakultet har vi snakket med prodekan Gunnar Eriksen og dekan Trude Haugli som kommenterer dette. 
KARRIERE

FN rekrutterer fra UIT

Representanter fra UD og FN deltok på arrangementet Internasjonal karrieredag på UIT - Norges arktiske universitet for å fortelle studenter om jobbmuligheter i utlandet, og for å rekruttere studenter fra UIT.

Fra UIT til rikspolitikk

UiT har utdannet flere politikere, blant annet nåværende forsvarsminister Frank Bakke-Jensen (Høyre), og Cecilie Myrseth som i dag sitter som en av to representanter fra Troms Arbeiderparti på Stortinget. De forteller om veien fra UIT til Stortinget.
Pressebilde: UNICEF i Syria
TV-aksjonen 2017

Læring i krig

 21.september inviterte TV-aksjonen NRK UNICEF 2017 i Tromsø til frokostseminar. Temaet for seminaret er «Læring i krig - hvert barn er en mulighet».

Fire nye år

Tirsdag våknet vi opp til fire nye år med en blå regjering. Forhandlingsmøtene har startet, og velgere venter på hvilken politisk praksis som vil vise seg de neste fire årene. Valgforsker og tidligere politiker Jonas Stein ved Universitetet i Tromsø prøver å forklare oss hva som skjedde mandag kveld, hvorfor det skjedde og hva dette vil ha å si fremover.

Sider