Politikk

Tromsøstudent ledet over 200.000 studenter - takker for seg

Nå skal han for første gang på mange år ha sommerferie.
Studentparlamentsvalget 2018

Moderat liste ble valgvinnere

Onsdag ble årets studentparlamentsvalg avsluttet. Det ble avgitt 1654 stemmer, og det var en endelig valgoppslutning på 11,08 %. Moderat liste vant med over 50 % av stemmene.
UiT`s RucPolicy til høring

Studentene i aksjon for ny ruspolitikk

UiT har fortsatt ingen ruspolitikk, men nå har læringsmiljøutvalget (LMU) satt igang en arbeidsgruppe som skal utarbeide en ruspolicy.
Ida-Elise Asplund 8. mars
Kvinnedagen i Tromsø

Lederen av Student­parla­mentet holdt appell på Kvinnedagen i Tromsø!

Lederen til studentparlamentet, Ida-Elise Seppola Asplund, holdt en strålende appell under gårsdagens markering av Kvinnedagen i Tromsø.
Luftfartsfag

NT-FAK: – Vi har noen utfordringer

Naturvitenskapelig fakultet (NT-fak) reagerer på kritikken som har kommet vedrørende Luftfartsfag. Her kommenterer de forholdene.

Luftfartsfag: – Gjennom­gående dårlig organisering og lite støtte fra UIT

Norges eneste sivile, statsfinansierte pilotutdannelse blir profilert av UiT som en himmelsk drøm. Til tross for dette kommer det frem av Studentombudets rapport fra 2016 at alle studierelaterte saker fra Fakultetet for naturvitenskap og teknologi har kommet fra Luftfartsfag (University of Tromsø School of Aviation, UTSA). Anonyme kilder Midnattsolposten har vært i kontakt med maler et dystert bilde over flere deler av studiet.
ARCTIC FRONTIERS

Fremtidens ledere

Studenter fra mer enn 18 ulike land er samlet i Tromsø for å delta på Arctic Frontiers Student Forum. Målet er å lære mer utviklingen og mulighetene for unge i Arktis

60.000 skulle gå til en konferanse, som aldri ble noe av

I fjor mottok African Student Association 60 000 kroner i oppstartsstøtte av Studentparlamentet på UIT. En stor del av dette skulle gå til en konferanse som linjeforeningen skulle arrangeres høsten samme år. Foreløpig er det lite som har skjedd.

– Framleis vanskeleg å få eksamen på nynorsk

Det seier Norsk Målungdom i ei pressemelding. Norsk Målungdom er ungdomsorganisasjonen til Noregs Mållag og jobbar for å fremme nynorsk, dialektar og språkmangfald. Ei viktig oppgåve for dei er å hjelpe studentar å klage dersom dei ikkje får eksamen på nynorsk.
Kaffemøte med UiT`s studentombud (Høyre nærmest: UiT`s studentombud Torill Varberg, leder i Campustinget i Finnmark Stine-Andrea Hasselberg og Tillitsvalgtsansvalg Jeanette Olafsen)
Studentrettigheter

Fokus på studentenes rettigheter

Campustinget i Finnmark inviterte studentene ved UiT Campus Alta til semesterets første kaffemøte med UiT`s studentombud Torill Varberg for å vekke oppmerksomhet rundt studentenes egne rettigheter.

En tredje sensur for de sjeldne unntakene

Det har vært en del enkeltsaker opp i media de siste årene om studenter som opplever å gå fra stryk til B og omvendt. I følge Nasjonalt organ for kvalitet i utdanningen (NOKUT) er dette sjeldne unntak, men de tar unntakene er svært alvorlige. Spørsmålet er da hvordan skal vi behandle problemet når en student får en drastisk karakterendring fra første sensur til klagesensur?

– Semester­avgifta har blitt fordelt på ein god måte

Etter at Tromsøstudentenes Idrettslag (TSI) retta kritikk mot resultatet av semesteravgiftsfordelinga har debatten rast. Ida-Elise Seppola Asplund og Sebastian Henriksen frå Arbeidsutvalet (AU) i Studentparlamentet er glade for at studentane engasjerer seg i saka.

TSI reagerer på støtte til Midnattsolposten

Da semesteravgiftsfordelinga blei debattert i Studentparlamentet 1. november enda det med at Midnattsolposten fekk auka støtte i forhold til innstillinga. Det reagerer Tromsøstudentenes Idrettslag (TSI) på i eit lesarinnlegg i iTromsø.

Strid om semesteravgiftsfordelinga

Onsdag 1. november møttest Studentparlamentet for å innstille på korleis dei vil fordele pengane frå semesteravgifta til dei største studentorganisasjonane. På søkarlista stod mellom anna studentutvala frå alle fakulteta, Campustinget Finnmark, Studentsamfunnet Driv og studentavisa Midnattsolposten. Søkarorganisasjonane hadde også talerett på møtet.

Etterlyser student­bustader og sjukepleie­plassar

Torsdag 12. oktober la regjeringa fram statsbudsjettet for 2018, som mellom anna fortel kor mykje vi får i studiestøtte, kor mykje støtte UiT Noregs arktiske universitet får, og kor mange studentbustader som skal byggast. Det er spesielt dette siste eit samla student-Noreg har reagert på, deriblant Ida-Elise Seppola Asplund, leiar for Studentparlamentet ved UiT.
Campus Tromsø

Kvotering på Jurfak

Idag er det slik at de som søker på nordnorsk kvote har et tydelig lavere snitt enn de som ikke søker på kvota. På Det juridiske fakultet har vi snakket med prodekan Gunnar Eriksen og dekan Trude Haugli som kommenterer dette. 

Sider