Politikk

STUDENTPARLAMENTET

Nå må du bidra med mer i felleskassa

Studentparlamentet har vedtatt økning av semesteravgiften for å dekke inn de nye kostnadene for å opprette enda en studentrådgiver og realisering av prosjektet «studentliv».
Studentrådet

Skal gjøre Tromsø til en bedre studentby

Siden 2001 har de hatt studentråd i Trondheim. Atten år etterpå har studentrådet i Tromsø hatt sitt første møte.

Ekstraordinært årsmøte hos Sosdem

I forrige uke ble det avholdt et ekstraordinært årsmøte hos Sosialdemokratene ved Universitetet i Tromsø – Norges arktiske universitet. Årsmøtet valgte et nytt styre, og konkretiserte sitt forhold til AUF.

– Definitivt ikke reklame

Onsdag 11. oktober dukket en av representantene i Arbeidsutvalget opp i Facebook-feeden til alle Studentparlamentets følgere, med invitasjon til toyparty hos Kondomeriet.

– Det er farlig å leve i en perfekt verden

I dag ble tallene fra årets SHoT-undersøkelse klar. Tallene var nedslående.
Luftfartsfag viser seg å være et turbulent studie:

– Gjennom­gående dårlig organisering og lite støtte fra UiT

Flyskolen ved UiT skulle i utgangspunktet være en historie med skyhøye drømmer for fremtidens piloter, finansiert av staten. Midnattsolposten har tidligere skrevet om manglende organisering ved Luftfartsfag. Denne gangen forteller en tidligere ansatt om arbeidsforhold preget av trakassering, mobbing og dårlig ledelse.

Nye student­politikere

Torsdag 3. mai ble det et skifte i studentpolitikere. Her er oversikten fra Studentparlamentet sitt konstituerende møte.
Semesteravgiftsfordelinga

Astud reagerer på støttekutt

18.april fordelte studentparlamentet nok ein gong semesteravgifta, denne gongen til dei mindre foreiningane. Arbeiderpartiets studentlag i Tromsø (Astud) reagerer på at dei fekk kutt i støtta, og på ei rotete handsaming i parlamentet.

Tromsø­student ledet over 200.000 studenter - takker for seg

Nå skal han for første gang på mange år ha sommerferie.

Student­politikk på høyeste nivå i Tønsberg

Norsk Studentorganisasjon (NSO) arrangerte sitt årlige landsmøte i Tønsberg forrige helg. Spørsmål om politikk, organisasjonsstruktur og budsjett samt valg av nytt styre stod på agendaen.
Studentparlamentsvalget 2018

Moderat liste ble valgvinnere

Onsdag ble årets studentparlamentsvalg avsluttet. Det ble avgitt 1654 stemmer, og det var en endelig valgoppslutning på 11,08 %. Moderat liste vant med over 50 % av stemmene.
UiT`s RucPolicy til høring

Studentene i aksjon for ny ruspolitikk

UiT har fortsatt ingen ruspolitikk, men nå har læringsmiljøutvalget (LMU) satt igang en arbeidsgruppe som skal utarbeide en ruspolicy.
Ida-Elise Asplund 8. mars
Kvinnedagen i Tromsø

Lederen av Student­parla­mentet holdt appell på Kvinnedagen i Tromsø!

Lederen til studentparlamentet, Ida-Elise Seppola Asplund, holdt en strålende appell under gårsdagens markering av Kvinnedagen i Tromsø.
Luftfartsfag

NT-FAK: – Vi har noen utfordringer

Naturvitenskapelig fakultet (NT-fak) reagerer på kritikken som har kommet vedrørende Luftfartsfag. Her kommenterer de forholdene.

Luftfartsfag: – Gjennom­gående dårlig organisering og lite støtte fra UIT

Norges eneste sivile, statsfinansierte pilotutdannelse blir profilert av UiT som en himmelsk drøm. Til tross for dette kommer det frem av Studentombudets rapport fra 2016 at alle studierelaterte saker fra Fakultetet for naturvitenskap og teknologi har kommet fra Luftfartsfag (University of Tromsø School of Aviation, UTSA). Anonyme kilder Midnattsolposten har vært i kontakt med maler et dystert bilde over flere deler av studiet.
ARCTIC FRONTIERS

Fremtidens ledere

Studenter fra mer enn 18 ulike land er samlet i Tromsø for å delta på Arctic Frontiers Student Forum. Målet er å lære mer utviklingen og mulighetene for unge i Arktis

Sider