Velkommen til MH2:

14.august åpnet dørene til det nye medisin- og helsefagbygget ved Universitet i Tromsø. Det setter medisinstudentene Lotte Aurora Sverresson, Maria Støen og Synne Muggerud Sørensen pris på.

– Ja, det er jo veldig fancy, svarer Lotte på spørsmålet om jentene er glade for det nye bygget. De nye lesesalene og grupperommene er det de er mest fornøyd med, ettersom det nå er langt flere plasser til å lese og jobbe sammen i grupper.

– Nå er det jo faktisk mulig å få booket rom, forteller jentene.

Dog kunne ventilasjonen på lesesalene vært bedre: 

– Det blir så tung luft der inne, legger Synne til.

 

Funksjonelle auditorium

Jentene forteller videre at auditoriene er langt bedre nå. Og ikke minst: gjennomtenkt. 
– På de gamle fikk vi ikke satt i laderen til PC-en engang på grunn av at stolene kom i veien, forklarer jentene. Lab-en har dessuten fått en stor oppdragering sammenlignet med hva jentene er vandt med fra tidligere.

– Det er bare mye mer moderne nå, sier Lotte, som har hørt fra flere andre medstudenter at de synes det nye utstyret er veldig kult.

 

Nytt og gammelt

Byggeprosjektet har bestått av hovedprosjektet, nybygget, og ombyggingen av eksisterende bygg. Den åpne gjennomgangen mellom de to byggene priser jentene, som mener den er nøkkelen til at MH-bygget oppleves som en enhet. Kombinasjonen av åpne lokaler og store vinduer åpner dessuten for mye dagslys.

– Det liker vi, sier jentene enstemmige.

 

Viktig bidrag

− Dette bygget er et viktig bidrag for utdanning av helsefagpersonell, og var derfor et riktig prosjekt for oss som Nordens samfunnsbygger, skriver administrerende direktør Gro Skaar Knutsen i Peab Bjørn Bygg, i en presesmelding.

Det nye bygget skal gi plass for 950 studenter og 200 ansatte. I tillegg er det blant annet nye laboratorier og fasiliteter for forskning, studenthage, store auditorier og nytt servicetorg. De nye leseplassene har jentene allerede priset, og nå venter de bare på at kaffebaren også skal åpens.

– Det nærmer seg jo eksamenstid, avslutter Lotte smilende.

Publisert på: 
15/10/2018 - 15:44
Sist endret: 
15/10/2018 - 15:49