Aktørene i full vigør under åpningsnummeret. Foto: StudentUKA/Sara Pulk.

«Studentrevyen er hjemløs» går rett hjem 

Tradisjon tro var det duket for årets studentrevy på Driv. På et stramt studentbudsjett er det uheldig å bruke penger på dårlig underholdning. Det trenger du ikke å bekymre deg for på årets revy. Selv dager før stipendet kommer i kassa er denne forestillingen hvert hver eneste krone. 

Leder: Karoline Olsen Stensland

Hovedinstruktør: Isak Engen Mortensen

Det første som møter oss fra scenen er tre studenter som tigger etter penger til kaffe, mat og husleie. Nummeret blir så til et klassisk musikalnummer. Levert med en god dose humor,  og en selvtillit en kan drømme om å ha med seg inntil eksamen, fungerer det svært godt. Nummeret setter tonen for det som videre blir et show spekket med oppdaterte referanser til popkulturen, UiT og den lokale og nasjonale samfunnsdebatten. 


Det er umulig å ikke bli smittet av humøret i “Vi sklir ALDRI!” Foto: StudentUKA/Sara Pulk.

“Skal vi pule?”

Gjennom hele revyen kommer sexreferansene som perler på en snor. Revyen mestrer å ikke krysse grensa for den klassiske sex som siste utvei for å lage noe gøy. En sketsj som illustrer det godt er i “Grunnkurs i flørting”. I en verden der jenter blir bombardert med latterlige tips om hvordan være attraktive for menn tar den et høyst nødvendig oppgjør med denne kulturen. Det kan altså være så enkelt som å spørre rett frem, med andre ord “skal vi pule?”. Som det meste av revyen er det et tydelig politisk budskap, pakket inn i en god dose humor.

“Her kommer serven Bjarne”

En til sketsj som og bruker sex på en smakfull måte er “Det meget merkelig publikum”. Setninga “her kommer serven Bjarne” sitter brent inn i hjernen etter sketsjen er over. Her leker forestillingen med publikum. Det samme gjøres i sketsjen “Skal det være et ran?”. Det gjøres på en gjennomført måte. Det er et friskt pust inn i en teaterverden som ofte glemmer alle mulighetene som finnes i en sal. 

Med å blande inn ferske referanser og budskap blir det mer enn enkelt og banalt, det blir genialt.

Mye av humoren er enkel og banal. Med å blande inn ferske referanser og budskap blir det mer enn enkelt og banalt, det blir genialt. Noen høyde punkt er “Vi sklir ALDRI!”, og når voice-overen fra “ex on the beach” gjør sitt inntog i “Hva skjer nå?”. Likevel er det noen plasser det trekkes litt for langt ut, og blir flatt. Når “da jeg var ung” nevnes for syvende gang venter man på et klimaks som ikke kommer. 


“Skal det være et ran?” en klassisk dårlig tinder-date med flere vri. Foto: StudentUKA/Sara Pulk.

Solid band

Bandet leverer varene. «Pause-musikken» var et nummer i seg selv, og gjennom hele forestillingen leverer de musikk som er med å løfte revyen. Og hvem er vell ikke svak for god saksofon?

Set og kostymer er gjort svært enkelt. Det fungere bra. Det passer godt i den usminkete og råe fremstillingen av studentlivet. Sterke scenepresentasjoner og gode konsepter i sketsjene gjør at behovet for «dilldall» ikke er tilstede.

Boligkrisa går som en rød-tråd gjennom hele revyen. Det er smart, de fleste studenter har nok opplevd den kroppen. Likevel kunne denne tråden vært gjort enda tydeligere. I revyen får alle gjennomgå, til og med oss studenter. Alt i alt er det mye smart humor med sterk gjennomføring. De som ikke får med seg årets studentrevy går glipp av noe!

Terningkast: 5

Forestillingen har gått siden søndag 10. februar, du få med deg hver dag frem til onsdag 13. februar.

Publisert på: 
12/02/2019 - 17:38
Sist endret: 
28/02/2019 - 19:07