Mange må ty til sparekontoen i studenttida. Foto: Colourbox.

10 sparetips for nye UiT-studenter

Har du klart å bruke opp hele storstipendet i DebutUKA? Prøver å være fulltidsstudent og ikke jobber? Eller er du faktisk flink med økonomi men bare trenger å plukke opp et par ekstra tips? Da er vi her for deg. Her kommer våre beste sparetips.
 1. Café Bodega i Teorifagsbygget Hus 2 har alltid vaffelfredag første fredag i måneden mellom 12:00-14:00. Dette innebærer en gratis vaffel og kaffe/te til alle!

 2. Du får velge selv om du vil ha spøre eller mye vaffler. Foto: Café Bodega.


  Deilige tacos lagd på rester. Skjermdump: fattig.student (instragram)


  Sjekk om det finnes studentrabatt. F.eks. har Spotify en egen studentpris! Studenttorget har en god oversikt over hvilke rabatter som finnes.
   
 3. Last ned appen ‘Mattilbud’ med ukentlige oversikt over tilbud på ulike matbutikkene. I tillegg har appene til Rema 1000 (Æ) (Euro)Spar - og Coop-appen alltid personlige- eller kupongtilbud. Dette innebærer medlemskap i kundeklubbene.
   
 4. Sjekk ut Instagramkontoen ‘fattig.student’ for mange både billige og smakfulle oppskrifter.
   
 5. Vårløk, salat, stangselleri og purreløk kan enkelt dyrkes om igjen med litt vann i et glass eller en skål i vinduskarmen. Bytt vann ca. annenhver dag, så har du det til neste gang.
   
 6. Man kan spare mye penger på å spise mindre kjøtt og mer bønner eller linser. I mange retter kan det helt fint erstattes.
   
 7. Turbo Tromsø har gratis utlån av tur- og fritidsutstyr. Turbo ligger mellom kinoen og biblioteket, i samme bygg, og har åpent tirsdager, onsdager og torsdager.
   
 8. Last ned appen til Jekta storsenter for ulike kupongtilbud fra butikkene.
   
 9. Sjekk om du kan finne noe av det du har tenkt å kjøp på appen Tise, Finn, Markedsplassen på UiT, ulike kjøp- og salg-grupper på Facebook. Spar både lommeboka og miljøet!
   
 10. Følg med når Mørketidskafeen på Breiviklia i regi av Samskipnaden åpner! Her vil det være dagslyslamper, gratis kaffe, te og kjeks! Den er vanligvis åpen på morgenene fra november til midten av januar.
Publisert på: 
22/08/2019 - 20:45
Sist endret: 
22/08/2019 - 20:49