halloween

Mattips til Halloween

Halloween er her, byen begynner å fylles med gresskar og pynt i oransje, lilla og svart. Skal du ordne halloweenfest eller kanskje du er invitert i en? Da finner du noen enkle tips på skumle desserter og snacks her!

Gresskar paprika

Det du trenger til dette er paprika (oransje), litt gulerøtter, agurk og selleri. Kutt av overdelen av paprikaen og ta ut midtdelen med steinene. Bruk en mindre kniv for å karve ut øyner, munn og nese i paprikaen, akkurat som på ett gresskar. Kutt grønnsakene i mindre stenger og bruk paprikaen som beholder.

Oreo figurer

Til dette trenger du en pakke med oreo kjeks, en plate mørk kokesjokolade og en hvit. Smelt begge sjokoladene i to forskjellige skåler. Dypp en kjeks i den mørke sjokoladen, ta en tannpirker og dypp den i den hvite. Tegn sirkler av den hvite sjokoladen og dra så ut strek med en ny tannpirker fra midten av kjekset til kantene. Så skaper du spindelnett mønster.

For en flaggermus trenger du to kjeks. Del opp en kjeks sånn at du har to hele sirkler. Det andre skal deles på samme måte, men skrap av fyllet på den ene halve og del den på halv en gang til. Dette vil fungere som vinger. Fyllet som ble over settes over på den første sirkelen (halve av det første kjekset), sett på vingene og den andre sirkelen. Dyppe forsiktig i mørksjokolade og la stivne. Pynte eventuelt med godteri.

En heksehatt lager du enkelt ved å sette på en klikk smelt sjokolade på midten av en kjeks, skjær av toppen av et jordbær og sett på kjekset. Når sjokoladen stivnet, dypper du alt i sjokolade. Pynt eventuelt med mer sjokolade eller godteri.

Jordbærspøkelser

Til dette trenger du ferske jordbær og smelt hvitsjokolade. Dypp et jordbær i sjokoladen og la stivne. Tegn på øyner og munn av mørksjokolade.

Gravgård

Til dette trenger du 3dl fløte, 200g philadelphia (original), 200g melis, 2,5 ms kakao, 3-4 oreo kjeks. Pisk fløten til krem, rør sammen philadelphia og melis med kakao. Blanda alt sammen. Sett i porsjonskåler. Smuldre kjeks over som «jord». For gravsteinen kutter du bare et oreokjeks til ønsket form (anbefales å bruke en vass kniv), pynte med smultet hvitsjokolade. Forvare i kjøleskap. 

Publisert på: 
06/11/2019 - 11:08
Sist endret: 
06/11/2019 - 15:38