Kirsti Seljenes, den første redaktøren i Midnattsolposten, avbildet på Arctic Pride. Foto: Frida Xiang Nordås Årsandøy

Utvidet søknadsfrist: Midnattsolposten leter etter ny redaktør!

Brenner du for oss studenter og ytringsfrihet? Vi leter etter en som kan ta over redaktørstolen i Midnattsolposten.

Vil du lede den viktigste arenaen for ytringsfrihet for studenter på UiT – Norges Arktiske universitet? Midnattsolposten er en nettavis og studentavisa tilknyttet UiT – Norges Arktiske universitet. Midnattsolposten startet opp i 2017 og har hatt fokus på rekruttering og å bygge opp studentavisa fra grunnen av. Vi trenger nå en ny ansvarlig redaktør/daglig leder som kan fortsette dette arbeidet og videreutvikle avisen til å bli det viktigste samlepunktet for studenter, studentdemokrati og ytringsfrihet ved UiT. 

Ansvarlig redaktør har øverste ansvaret for alt som bli publisert i avisen. Det setter høye krav til det kritiske blikket til redaktøren, den etiske sansen og kunnskap om Vær Varsom-plakaten. Som redaktør innehar man òg rollen som daglig leder som har ansvar for selve driften av avisen. Det består blant annet av å følge opp søknadsfrister for støtte, svare på henvendelser og rekruttere nye medlemmer til redaksjonen. Mye administrasjonsarbeid gjøres i dag sammen med styret, slik at man kan få veiledning til hvordan man praktisk utfører oppgavene sine.

Vi ser etter deg som,

  • Fortrinnsvis er student ved UiT,
  • Har evner til å lede og organisere en redaksjon,
  • Gode samarbeidsevner med medlemmer i redaksjonen og styret,
  • Kan gi konstruktive tilbakemeldinger til redaksjonsmedlemmer.

I tillegg er det flott, selv om det ikke er et krav, om du,

  • Har tidligere ledererfaring,
  • Erfaring innen journalistisk arbeid eller lignende,
  • Studerer eller har studert studielinjer innen administrasjon, journalistikk eller annet som kan være relevant for stillingen.

Vi tilbyr tilgang til eget kontor med egne PC-er, som også kan brukes som kollokvierom utenom redaksjonelt arbeid, og en arena for å utvikle lederegenskaper som kan være relevant til fremtidige jobber. 
Opplæring fra nåværende redaktør gis ved ansettelse. Lønn etter avtale.

For spørsmål om stillingen kan redaktør Maren I. G. Bakevoll kontaktes på midnattsolposten@gmail.com eller tlf. 994 54 296.

Søknad med CV og evt. attester sendes til styreleder Christian W. H. Skarpnes til e-post csk020@post.uit.no. Merk gjerne søknaden med «Søknad på stilling som ansvarlig redaktør – Midnattsolposten». Alternativt kan søknad leveres i postkassen til Midnattsolposten, plassert innenfor hovedinngangen til Teorifaghus 2, plan 1. 

Søknadsfrist 3. februar 2020. 

Publisert på: 
19/11/2019 - 15:04
Sist endret: 
15/01/2020 - 10:39