Kultur

'End of the Road' - starten på en lang musikkarriere for Sondre Kleven

På Prelaten mandag 10. desember avsluttet Sondre A. Kleven sine nesten åtte år på Musikkonservatoriet med en forrykende avslutningskonsert. De selvkomponerte sangene varierte fra ballader til ’jazzrock’.

- Vi er Nord-Norges største vennegjeng

I oktober ble det valgt nytt hovedstyre på Studentsamfunnet Driv. Vi har tatt en prat med den engasjerte gjengen som ser fram til å bruke det kommende året på å skape gode opplevelser for både frivillige og besøkende på Driv.

Ingrid og Anne spiser taco hver eneste dag

Gjennom prosjektet med å spise taco hver eneste dag har Ingrid Thu Frafjord (24) og Anne Tveito (25) starta @Semestertaco på Instagram. Halvveis i prosjektet har de allerede rukket å bli sponset av Santa Maria og tilfeldige på byen i Tromsø.

Susanne har ledet DebutUKA 2019 for flere tusen UiT-studenter

Årets DebutUKA er nå over for denne gang og studiehverdagen har starta for de fleste studenter. Midnattsolposten tok en prat med leder for i DebutUKA i år, Susanne Solheim Kravik, for å høre om hvordan det har gått. Vi spurte om erfaringer som leder og sosiale tips til studentene videre.
Kultur

Fra master ved UiT til topplistene i Norge

Fra et venterom i Oslo sentrum får vi tak i Bendik Kajander, den unge mannen som for de fleste bare er kjent som «Kajander», kjent for sine låter som «Sola skinn! Og «når e du klar».
Kan enkelt tas med på tur og varmes opp på stormkjøkken
Oppskrifter

"Alt-i-ett"-(Veggis)pølsegryte

Denne pølsegryta er enkel å lage, enten som vegetar eller med kjøtt. Alt lages i én gryte, noe som genererer mindre oppvask og gjør den enkel å lage eller varme opp med stormkjøkken på tur.
KULTUR

Nå kan du være en del av Tromsøs første studentorkester

Norges Arktiske Studentorkester (NASO) har nå blitt til. Vi har tatt en prat med to av initiativtakerne; André Hyni Halvorsen og Lasse Bergmann.
Samenes nasjonaldag på UiT Tromsø

Lihkku beivviin!

Hvert år, 6. februar, feires Samenes nasjonaldag. I år ble dagen markert i Árdna på UiT Tromsø.
Kultur:

Hva skjer andre juledag, Roy-Arne Johannessen?

26. desember er det igjen duket for standup på Bryggeri 13. Det er ingen ringere enn Roy-Arne Johannessen som skal sette i gang lattermusklene. Vi har tatt en prat med mannen bak showet «Romjuls-standup-spesial»
ANMELDELSE:

Nært, personlig og hysterisk!

Komiker og ingeniør Torgeir Bryge Ødegården traff nerven hos publikum i et fullsatt Bryggeri 13 torsdag kveld.

– Finn ut av hvem dere er!

Torsdag 15. november kommer Torgeir B. Ødegården til Tromsø for å gjøre et standupshow på Bryggeri 13, i regi av Lunheim standupforening og produksjonsselskapet Nordnorsk scenekompani AS. Han skal treffe nerven hos studentene.

Gikk DU i Arctic Pride Parade?

Se stor bildeserie og les hvorfor noen av UiTs studenter gikk i dagens tog.
ANMELDELSE:kvartlivskrisa

"Når publikum tørker tårer av latter skjønner vi at dette har truffet en nerve"

I løpet av halvannen time klarte studentene å parodiere de fleste aspekter ved studenttilværelse, og som navet tilsier; kvartlivskrisa. Vi lo til vi gråt.

– Ikke ta ting så jævlig seriøst

Dag Sørås kommer til Tromsø 1. september, og vi slo på tråden for å høre litt om showet, livet og ikke minst, mannen selv.

Menneske­rettighetsuka er i gang

Fra 9. til 14. april blir menneskerettighetsuka for første gang arrangert i Tromsø. Her er hva du kan forvente deg:

Årets unge kunstner

Den samiske slam-poeten Ánná Káisá Partapuoli skriver om hverdagen som same. Nå er hun utnevnt av Riddu Riđđu-festivalen til årets unge kunstner.

Sider