«Faller på plass» og faller i smak

Den dagsaktuelle Studentrevyen 2018 er uredd og spenstig.

Sterke prestasjoner og godt manus

Man kan bruke mange superlativer for å beskrive revyopplevelsen skuespillerne og bandmedlemmene gir publikum på Driv. Fylkessammenslåing sammenlignes med barn som krangler, nachspielballade med alle de klassiske stereotypene, hvordan «Den mørke jenta», Karoline Olsen Stensland, kun får synge soul, noe hun gjør på en aldeles fantastisk måte og ikke minst en komplimentbattle som har et så sterkt manus man bare må applaudere hjernene bak det.

Spesielt vil jeg trekke frem hvordan de harselerer med Trond Giske og varslersakene som har preget mediebildet de siste månedene. Isak Engen Mortensen gjør nok en fantastisk figur som hovedpersonen. I klassisk revyånd er karakteristikken akkurat så overdrevet som den bør være for at det fortsatt er god humor. Til å være geologistudent uten formell dramautdannelse, er hans opptreden virkelig verdt å trekke frem.

Stereotyper og dagsaktuelle temaer

Åpningssekvensen legger lista der den bør være, med en referanse til The Room, etterfulgt av åpningslåt og et nummer med flere av de alt for typiske, stereotype studentene man finner på UiT Norges arktiske universitet. Både Islenderbærende fiskeristudenter, allværsjakke på geologistudenter og lærerstudenter som har forvillet seg til campus gjør at de fleste i publikum, som jo er studenter selv, kjenner seg igjen.  

Nissemor har begynt å blogge, eldre nordlendinger er beinharde når det gjelder isbading og pretensiøs – og grisete – vinsmaking føyer seg inn som gode kommentarer til samfunnet.

Alt dette får årets studentrevypublikum til å brøle av latter; og det med god grunn.

 

Fantastiske musikere

Årets revy har også med seg et solid band som – om noe – kunne fått skinne enda mer enn de gjør allerede. De fungerer både som band og tidvis som deltagere i revynumrene, noe som er en fryd å oppleve. Det er imponerende å se diversiteten blant studentene på scenen.

De skuespillende studentene heter: Håvard Sæbø, Anders Oma Angeltvedt, Henrik Spantell Valdermo, Isak Engen Mortensen, Jin Robin Hansen, Karoline Olsen Stensland, Klara Marie Borud og Sofie Johansen Vibe.

Studentrevyen spiller sine siste forestillinger tirsdag 13. februar klokken 18:00 og 20:30 på Driv i Tromsø.

Publisert på: 
13/02/2018 - 16:04
Sist endret: 
14/02/2018 - 10:46