Trond-Viggo Torgersen returnerte til Tromsø sammen med Tore Sagen den 9. Februar. Foto: Taylor Holm

«Liker dere Alta?» «Vi liker alt'ja»

Midnattsolposten møtte Trond-Viggo Torgersen og Tore Sagen. Dette er hva de rapporterte om Tromsø. Foto: Taylor Holm

Trond-Viggo ble for mange først kjent som en karakter på Barne-TV hvor han hadde med seg en kjempebamse; en flodhest ved navn Flode. Hvis du har hørt «Puss, puss, så får du en suss», så er det altså Trond-Viggo som synger denne sangen for Flode mens Trond-Viggo pusser de to enorme tennene Flode har stikkende ut av munnen. Trond-Viggo Torgersen er utdannet lege i bunn, og var ganske revolusjonerende til sin tid å være da han laget programmet Kroppen Din hvor han til og med forklarte hvordan barn ble til. Denne ureddheten, blandet med jordnærhet og en humor man kan relatere til er kanskje det som gjør han så populær og folkekjær.

Tore Sagen har vært fast inventar i Radioresepsjonen på P3, nå P13, helt siden oppstarten. Trioen, bestående av Tore Sagen, Steinar Sagen og Bjarte Tjøstheim, har også hatt TV-show med Radioresepsjonskonseptet og den samme trioen har hatt to sesonger med Ukens Vinner på NRK. Tore Sagen har i tillegg blitt viden kjent fra en meget fremtredende birolle i humorserien Side om Side på NRK der han gestalter karakteren Frode Pettersen.

Siden undertegnede er mangeårig lytter av Radioresepsjonen, faller det seg helt naturlig å stille opp med noen dilemmas som et avbrekk på et ellers standard intervju.

Så, siden Trond-Viggo og Flode er tett sammenknyttet og Tore bruker mye tid på å spille Frode i Side om Side:

Ville du levd som Flode i Frodes kropp, eller Frodes hode og Flodes kropp?

Tores første tanke er at «Frode har jo ganske fin kropp». Undertegnede er selvsagt enig, men påpeker at da må han jo ha Flodes hode. Trond-Viggo vil gjerne understreke at det faktisk er grenseløst upraktisk å ha Flode sin kropp. Tore lurer på om man kan se gjennom øynene til Flode, for «hvis ikke blir man jo bare en slags flytende hjerne». Han fortsetter, og sier at han jo egentlig aller helst ville ha hatt kroppen til Frode og hodet til Trond-Viggo; Trond-Viggo er tross alt den som snakker for Flode. Trond-Viggo kan avsløre at Flode også er en veldig usikker fyr. Det er altså ikke så lett å avgjøre hvilken versjon man skal velge.

Videre forteller han at han faktisk har båret en del rundt på Flode og vet derfor at den kroppen er meget upraktisk. Dessuten mangler den noen vitale deler som Frode har intakt. Tore resonnerer seg videre frem til å beholde Frodes kropp, som jo tross alt er hans egen, og heller bare leve med Flodes hode. Trond-Viggo sirkulerer tilbake til at man ikke kan bevege på seg noe særlig med Flodes kropp og vurderer en liten stund å gå for det samme som Tore, noe han finner logisk «…siden jeg jo har litt innflytelse på det hodet». Så får jeg heller bare la være å se meg så mye i speilet, konkluderer han med.

Men, så blir Trond-Viggo plutselig litt lege igjen og resonneringen gjør en helomvending. Trond-Viggo innser at det er gjeldende fra i dag og ut livet, så da er valget brått enkelt: Flodes kropp blir nemlig aldri syk, derfor er det ene og alene argument for å velge Flodes kropp og Frodes hode. Tore velger stikk motsatt, altså Frodes kropp og Flodes hode. Tydeligvis vektlegger han noen egenskaper ved Frode som han ikke kan leve uten.

Men hva tenker de om å flytte til Tromsø?

Bo i Oslo/Bergen og jobbe som Flode eller bo i Tromsø og jobbe som Frode i en spin-off-serie?

Trond-Viggo bor til vanlig i Bergen og Tore Sagen er bosatt i Oslo. Umiddelbart er Trond-Viggo negativ til å spille Flode – Flode er jo ikke en rolle. Undertegnede går med på å endre det til å spille Trond-Viggo sammen med Flode i Oslo/Bergen eller Frode i Tromsø. Trond-Viggo sier at «Å bare lage mer Flode er en syk tanke for meg», så han ender med å flytte til Tromsø for å spille Frode i en spin-off. Tore går for det samme, de synes begge to at Frode er en sympatisk karakter å spille. Kanskje Frode har skilt seg fra Lisbeth, kona hans i serien, og flytter til Tromsø for å slikke sårene. Oppsummert ser de egentlig ingen negative sider ved å få spille Frode, mot at de flytter til Tromsø. Det blir etablert at tidsrommet jo er begrenset, fordi så fort spin-off-serien er ferdig, så kan man flytte tilbake.

Lettbeint

Trond-Viggo og Tore har en god tone seg imellom. Praten går uten opphold, og den ene begynner setningen omtrent før den andre har rukket å fullføre. Disse sømløse overgangene og evnen til å snakke om hva som helst i det uendelige er egenskaper de får bruk for på nettopp et show som Hvorfor Det?, som jo handler om å svare på det folk spør om, uansett hva det skulle være.

Studentvennlig show

Det å opptre på Studentsamfunnet Driv er mer i ånd med showets opprinnelse enn undertegnede var klar over. Hvorfor Det? begynte faktisk som studentunderholdning. Studenter er mer frittalende og uredde, forteller Trond-Viggo. Derfor fungerte det så godt med dem. Han forteller videre at det virket som at folk var vant til at det var en slags usynlig barriere mellom publikum og de på scenen. Da Torgersen forsøkte å bryte denne barrieren ved å be om spørsmål fra salen, var det ingen som turte å bidra. Men på Samfundet i Trondheim fikk Hvorfor Det? sin debut, fordi Trondheimsstudentene var uredde nok til å stille spørsmål, og dermed var konseptet slik vi kjenner det i dag født. Etter dette har det blitt sendt på fjernsyn, og Torgersen har turnert over hele landet med ulike gjester. Dagen før Torgersen og Sagen var i Tromsø hadde de vært i Alta. Dette ble behørig gjennomgått fra scenen da det første spørsmålet som slapp igjennom var nettopp: «Liker dere Alta?» På svaret lød det som Tore og Trond-Viggo skjønte at spørsmålet kom fra en Altaværing og lot til å bruke mye energi på å finne positive sider ved byen.

Andre spørsmål som ble stilt var hvorfor man grynter når man ler, hvorfor nordmenn er redd for å sitte ved siden av andre på bussen og hvorfor knappene er på ulike sider på dame- og herreskjorter.

Hvorfor Det? har blitt sendt på TV flere ganger og kan sees når som helst på NRK TV på nett og mobil, også med både Tore og Steinar Sagen.

 

 

Publisert på: 
22/02/2018 - 13:24
Sist endret: 
23/02/2018 - 16:47