Spent på mottakelsen. F.v. Lise Sundelin (Amnesty Student Tromsø), Ole G. Solheim (regionleder i Amnesty International), Jenina Rantala Eriksen (Amnesty Student Tromsø).

Menneske­rettighetsuka er i gang

Fra 9. til 14. april blir menneskerettighetsuka for første gang arrangert i Tromsø. Her er hva du kan forvente deg:

Det har lenge vært et ønske om å ha ei menneskerettighetsuke knyttet til Universitetet i Tromsø, i likhet med andre norske universiteter. Nå har Amnesty Student Tromsø, i samarbeid med Amnesty Internationals regionskontor, startet opp Tromsøs første menneskerettighetsuke, 70 år etter at menneskerettighetserklæringen ble signert. 

Vil ha med flere studentorganisasjoner

Regionleder i Amnesty International Ole G. Solheim, håper menneskerettighetsuka kan bli en årlig vårtradisjon og at flere studentorganisasjoner blir med å arrangere uka i kommende år.

– Vi ønsker å ha med andre organisasjoner for å vise et bredere spekter. Alt som har med menneskerettighetsuka skal få plass under paraplyen. I år er det mest oss, men også sosiologiforeningen. 

Variert program

Andre steder i landet har menneskerettighetsuka ofte et overordnet tema. Det blir det ikke i Tromsø i år, forteller Jenina Rantala Eriksen fra MR-ukekomitéen og Amnesty Student Tromsø.

– Vi har hatt det veldig fritt i år. Programmet vårt er veldig variert, og vi har noe for enhver smak. Vi har valgt saker som vi mener er dagsaktuelle og fortjener oppmerksomhet.

For få dager siden ble en ny voldtektslov nedstemt i Stortinget. Mandag 9. april blir det voldtektsdebatt, hvor Irene Dahl fra Det juridiske fakultet vil forklare hvorfor voldtektsloven vi har i dag er som den er. Deretter vil rådgiver i Amnesty International Patricia Kaatee ha et innlegg med en menneskerettslig tilnærming til loven.

Tirsdag 10. april blir det kurs, inkludert lunsj. På kurset får man en innføring i menneskerettigheter og Amnestys arbeid, i tillegg vil man lære hvordan man kan engasjere seg.

Onsdag 11. april holder seniorrådgiver i Amnesty International, Ina Tin, foredraget «Saudi-Arabias sanne ansikt». Landet har fått en ny kronprins, Muhammed bin Salman, som snakker om reformer. Men bak fasaden har situasjonen blitt forverret.

Onsdag kveld gjentas publikumsmagneten menneskerettighetsquiz på Driv. Det loves at det blir enklere spørsmål enn sist.


Foredrag og bokbad. Nancy Herz. Foto: Ina Strøm

Fredag 13. april kommer Nancy Herz fra Frivillighet Norge og holder et inspirerende foredrag om hvorfor det er viktig å engasjere seg i frivillighet, og ikke minst om hvordan frivillighet kan bli et yrke. Det vil også bli innspill fra Sosiologforeningen Tromsø. 

Fredag kveld blir det «En Skamløs aften» med Nancy Herz, hvor hun forteller om bakgrunnen for boka Skamløs, og snakker om debatten angående sosial kontroll, skam og æreskultur. 

Deretter blir menneskerettighetsuka avrundet med konsert med de fremadstormende bandene «Ringo Moon» og «A Million Pineapples», begge med medlemmer fra Amnestys ungdomsgruppe.

– Vi er veldig fornøyd med programmet! konstaterer Lise Sundelin fra MR-ukekomitéen og Amnesty Student Tromsø.

 

 

 

Publisert på: 
09/04/2018 - 13:16
Sist endret: 
13/04/2018 - 17:40