Torgeir B. Ødegården. Foto: Privat

– Finn ut av hvem dere er!

Torsdag 15. november kommer Torgeir B. Ødegården til Tromsø for å gjøre et standupshow på Bryggeri 13, i regi av Lunheim standupforening og produksjonsselskapet Nordnorsk scenekompani AS. Han skal treffe nerven hos studentene.

Ødegården er ingeniør og jobber i Equinor, og han holder på med standup på si. Han er ikke ny i «gamet» og har holdt på med standup siden 2011. Showet han skal ha i Tromsø heter «Generasjon Prestasjon» og han har reist rundt i hele Norge med dette showet. Det er første gang han skal gjøre et helt show her i Tromsø, noe han ser veldig fram til.

Vi har snakket med komikeren på telefon, og han sier at publikum kan forvente seg et klassisk standupshow, bestående av han selv og en mikrofon. I showet skal han snakke om hvilke utfordringer vi møter på når vi streber etter å være den beste versjonen av oss selv. Vi kan forvente oss et personlig show, som bygger på Ødegården sin egen oppvekst og hans egne erfaringer som ingeniør og lærer. 

Ødegården understreker at dette er standup, og meningen er at det skal være gøy, selv om kanskje temaet er seriøst og alvorlig. Tanken er at de aller fleste skal kunne kjenne seg igjen i tematikken. 

Vi snakket også litt om motivasjonen hans for å drive med standup, og hovedmotivasjonen til komikeren er å få folk til å le. Han er glad i å skrive og han beskriver det å få respons på noe han har skrevet i form av latter er veldig artig. 

Han er vant til å underholde et ungt publikum, og treffer noe hos unge. Når han ble spurt om han hadde et tips til studenter fikk vi dette til svar: 

«Vær studenter, og ikke bare studer. Finn ut av hvem dere er og hva dere vil gjøre i livet!»

Han håper det dukker opp mange studenter på show, og han ser fram til å komme til Tromsø, som han sa det selv: det er en trivelig by og jeg gleder meg.