Kan enkelt tas med på tur og varmes opp på stormkjøkken

"Alt-i-ett"-(Veggis)pølsegryte

Denne pølsegryta er enkel å lage, enten som vegetar eller med kjøtt. Alt lages i én gryte, noe som genererer mindre oppvask og gjør den enkel å lage eller varme opp med stormkjøkken på tur.

Ingredienser: 

  • 1/2 gul (vanlig) løk 
  • En pakke med Hälsans kök vegetarpølser eller en halv pakke med kjøttpølser. 
    (Hälsans kök sine er ofte å finne i frysedisken. La disse stå over natten i kjøleskapet for å tine dem før bruk) 
  • Stekeolje 
  • 2 spiseskje basilikum 
  • 2 spiseskje røkt paprikapulver
  • Ca. 1 teskje pepper, en klype salt
  • 6 fryste spinatkuler (F.eks. fryst spinat fra Eldorado)
  • To bokser med hakkede tomater
  • Ca. 300 g pasta (Fullkornsfusilli) 
  • Matfløte (Plantebasert: kokos- og rapsfløte fra TINE Gryr)
  • Noen skiver ost - kan sløyfes

NB. Alt kan modereres etter personlig preferanse

Fremgangsmåte: 

  1. Finhakk løk og skjær pølsene i skiver
  2. Varm opp ca. 3 spiseskje med olje i en gryte på medium varme. Tilsett løken, pølseskivene og krydderet. Stek dette til løken har brunet og pølsene er godt stekt. 
  3. Tilsett spinaten, samt to tomatbokser. Skru opp varmen.
  4. Bruk de tomme tomatboksene til å fylle med vann, og hell i gryten. Dette gjør at du får ut siste rest fra boksene. Dersom gryten skal varmes opp igjen på stormkjøkken, tilsetter du ca. 0,5 desiliter ekstra med vann. La alt varmes til det koker.
  5. Tilsett pastaen i gryten og en dæsj med matfløte. Kok i ca. 8 minutter. 6 minutter om det skal varmes opp igjen på stormkjøkken. 
  6. Om ønskelig, tilsettes et par skiver med ost når maten er ferdi og rører til det har smeltet inn. 
  7. Kos deg!
Publisert på: 
12/03/2019 - 15:21
Sist endret: 
12/03/2019 - 15:21