Susanne har ledet DebutUKA 2019 for flere tusen UiT-studenter

Årets DebutUKA er nå over for denne gang og studiehverdagen har starta for de fleste studenter. Midnattsolposten tok en prat med leder for i DebutUKA i år, Susanne Solheim Kravik, for å høre om hvordan det har gått. Vi spurte om erfaringer som leder og sosiale tips til studentene videre.

Hvordan føler du det har gått?

Jeg føler at det har gått ganske bra, med tanke på at jeg egentlig ikke visste så mye. Styret ble jo valgt veldig seint i slutten av februar. Så vi hadde ganske dårlig med tid. Alt var jo vellykka, synes jeg.

Om Susanne

  • Susanne Solheim Kravik
  • 22 år
  • Går siste året på bioingeniør (bachelor)
  • Ferdig utdannet til sommeren og skal ut i jobb neste høst
  • Vært leder av DebutUKA i år, fadderansvarlig i fjor. Tar ikke gjenvalg som leder i DebutUKA

 

Hva følte du var mest vellykka av DebutUKA i år?

Lysløypa er jo alltid bra. Det kommer alltid mye folk. I år var det en del tusen som var med på det. Amazing Race (det alkoholfrie alternativet) var nytt for i år, og det kom faktisk rundt 30 personer der. Ikke bare har vi hatt Amazing Race, men også blant annet twister og stolleken. På Twister kom ca. 60 personer, og det er jo kjempekult! På stolleken derimot var det ikke like vellykket med 8 personer som dukka opp. Men nå har vi hvertfall prøvd!

 

Årets DebutUKA varte jo i to uker. Var det like mange som deltok i starten som på slutten?

Det holdt seg egentlig ganske jevnt. På åpningsfesten var det jo veldig mange og på den siste festen som var en temafest, så var det ikke fullt så mange. Det er jo forståelig pga. Rakettnatt, men det kom jo mange flere folk enn forventa på den festen.

 

Dere arrangerte jo alt fra Tango til dokumentarkveld og til stolleken, som du nevnte. Var det mange av disse arrangementene som var nye i år?

Vi hadde jo debatten som var ny i samarbeid med NRK. Så det krevde mye planlegging, og det kom jo kjempemasse folk! Det var over 200 personer der!

 

Men hvordan synes du lederrollen har vært og det å ha kontroll på alle arrangementene?

Det har jo vært litt utfordrende, men jeg synes det har gått ganske greit egentlig.

 

Hva fikk deg til å søke som leder av DebutUKA?

Jeg var med i fjor som fadderansvarlig, og så resten av styret fra 2018 ble uteksaminert. Det var kun jeg og en til som ble igjen. Så ble jeg spurt sånn «Kan du være så snill å ta over?»

 

Hva var du minst fornøyd med hvis du vil nevne noe? Hva kan forbedres til neste gang?

Nå hadde vi veldig dårlig tid, så vi måtte planlegge ting veldig kjapt og hadde kanskje ikke like god kontroll over ting som vi ville ha. Så bare det å ha bedre tid er et tips videre. I år tenkte jeg at styret velges i oktober.

 

Så det er bare til å søke hvis folk vil bli med i DebutUKA-styret?

Å ja - oppfordrer til det! Det er veldig gøy og man blir kjent med masse nye folk! Man får oppleve det på en helt annen måte enn hvis man er vanlig deltaker. Så er det veldig bra å ha på CV’en.

 

Hvor kan de da søke?

Vi skal ha et årsmøte i oktober en gang. Datoen er ikke bestemt enda. Arrangement kommer ut på DebutUKA sin Facebookside. Jeg tar ikke gjenvalg som leder, så nå trengs det en ny.

 

Hva føler du trengs da som leder av DebutUKA? Hvilke erfaringer tar du med deg videre?

At du har litt stå-på-vilje, gidder å ta tak i ting. Må ta litt ansvar for at ting gjøres.

 

Til slutt - hvilke tips har du videre til studentene for hvordan man kan fortsette å være sosial utover året? Mange føler jo kanskje det kan være vanskelig nå som fadderuka er over.

Bare å arrangere småting som tacokveld hos hverandre eller dra på quiz på Driv. Man trenger ikke å gjøre så mye utav det. Det er jo veldig mange arrangementer rundt omkring i byen gjennom hele året, men man får kanskje ikke tak i de like godt. Så hvis man bare prøver å oppsøke det. Mye ligger ute på Facebook.