Ingrid Thu Frafjord (24) og Anne Tveito (25) tar et fri-år med hvert sitt årsstudium i Tromsø. De krydrer hverdagen med taco hver eneste dag dette semestret.

Ingrid og Anne spiser taco hver eneste dag

Gjennom prosjektet med å spise taco hver eneste dag har Ingrid Thu Frafjord (24) og Anne Tveito (25) starta @Semestertaco på Instagram. Halvveis i prosjektet har de allerede rukket å bli sponset av Santa Maria og tilfeldige på byen i Tromsø.


Thu Frafjord og Tevito poserer med noen av produktene de har fått tilsendt. 

@Semestertaco har nå over 260 følgere på Instagram. Her legger de ut tacotips, kåringer av tacoprodukter, oppskrifter eller annet gøy fra hverdagen i Tromsø. Midnattsolposten ble med på deres 49. dag med taco og tok en prat om tacoprosjektet. Denne kvelden stod tacovårruller på menyen. Regelen er nemlig at det må være minst ett element som minner om taco, helst salsa eller tacokrydder.

Om bakgrunnen til prosjektet beskriver de det selv som et «teit påfunn i friåret». ‘Friåret’ deres er ett år i Tromsø med årsstudium etter fullført grunnskolelærerutdanning i Kristiansand. Det var nettopp her det hele starta. En kveld mens vennegjengen i Kristiansand spiste taco begynte de å diskutere om det gikk å være så glad i taco at man spiser det hver eneste dag. Både på trass og med et over middels stort hjerte for taco har jentene starta sitt tacoprosjekt.

- Vi har alltid vært glad i taco og som faddere i fadderuka i Kristiansand kalte vi oss allerede for ‘Taco-Thu og hennes faddercrew’. Vi tar det hele sykt lite seriøst selv, men har møtt stort engasjement rundt prosjektet.

Taco t-skjortene de selv har laga fører til mange morsomme samtaler på byen. En kveld på byen tidligere i høst kom jentene i snakk med en som endte opp med å Vippse 500 kr i støtte til prosjektet. Sponsingen kommer gjerne godt med, for mer testing av ulike tacoting står på planen fremover. Videre har Ingrid og Anne nemlig planer om å prøve særere ingredienser. Banan, Thousand Island-dressing og ketchup er noen av elementene enkelte visstnok har i en taco. I tillegg vil typiske produkter fra nord bli prøvd i tacoen, som tørrfisk- og reintaco.

Det hele dokumenteres og planlegges i tillegg i en egen tacodagbok. De færreste hadde nok holdt ut med taco i over en uke, for ikke å snakke om måneder. Nylig ble Ingrid spøkende spurt av sin far om hun ikke var blitt allergisk mot taco snart. Om utfordringene med prosjektet, forteller de,


I tacodabboken loggføres det nøye hvilken type taco rett som har blitt laget på hvilken dag. 

– Vi forventet at det skulle bli verre enn det har vært. Det hjelper med variasjon og å være sykt glad i taco. Vi prøver å ha minst ett fiske- og ett vegetarmåltid i uka.

- Det vanskeligste med prosjektet er når vi er ute på reise, men nylig var vi med ei studievenninne hjem til Harstad. Da vi kom på besøk til hennes familie stod nemlig tacoen klar på bordet som søndagsmiddag.

Ingrid Thu Frafjord, taco-entusiast

– Det vanskeligste med prosjektet er når vi er ute på reise, men nylig var vi med ei studievenninne hjem til Harstad. Da vi kom på besøk til hennes familie stod nemlig tacoen klar på bordet som søndagsmiddag.

Hittil har prosjektet vært så gøy og lite problematisk at de faktisk vurderer å utvide det til et helt tacoår, men av hensyn til familie selvsagt utenom juleferien. Gi dem gjerne en shout-out om de skal fortsette eller gi seg på topp!


Thu Frafjord og Tveito er opptatt av et varriert kosthold selvom taco skal spises hver dag. Foto: skjermdump av @semestertaco på Instagram. 

Etter så mange tacomåltider har de selvsagt mange tacotips, samt opplevd både gode og dårlige tacoerfaringer. Her er @Semestertacos beste og verste tacotips oppsummert:

  • Tacoomelett for å spise opp restene
  • Krydderpose til vegetartaco Santa Maria
  • Tacopizza og -vårrull. Her kan man lure inn mange grønnsaker, som grønnkål.
  • Handle inn lefser på internasjonale butikker for variasjon
  • Handle inn krydder man kan blande til eget tacokrydder for mindre salt.
  • Verste: tacodrink bestående av sukkerlake av tacokrydder, lime og tequila.

Har du lyst å vise din taco eller hevde at du har den beste tacoen? Ta gjerne kontakt med @Semestertaco på Insta! Ingrid og Anne kommer gjerne på besøk til andre studenter som tacodommer eller bare for å dele felles tacoengasjement!

Publisert på: 
09/10/2019 - 23:34
Sist endret: 
09/10/2019 - 23:34