'End of the Road' - starten på en lang musikkarriere for Sondre Kleven

På Prelaten mandag 10. desember avsluttet Sondre A. Kleven sine nesten åtte år på Musikkonservatoriet med en forrykende avslutningskonsert. De selvkomponerte sangene varierte fra ballader til ’jazzrock’.

Sondre Alexander Kleven er opprinnelig fra Sandnessjøen. Med sine 26 år har han allerede rukket å spille saksofon i hele 12 år, blitt utdanna musikklærer og nå fullført en master i utøvende musikk. I tillegg er han en fyr med mange baller i lufta. Han leder Sondre Kleven Quintet, bandet for kvelden. De som var på julekonserten til Driv, kunne også merke seg at flere av sangene var arrangert av Sondre selv.

«Et ekte arbeidsjern»

Før selve eksamenskonserten rakk Midnattsolposten en prat med både Sondre selv og hans underviser fra Musikkonservatoriet i Tromsø, også kjent som Konsen, Fred Glesnes. Om Kleven sier Fred:

Sondre har virkelig stått på og er et arbeidsjern. Det kommer du til å høre på konserten. Alt er egenkomponert. I tillegg til å være en fremragende musiker, er han komponist og bandleder. Sondre er en av de som har stått frem på Konsen og står på egne bein. Musikken han har komponert er bare begynnelsen på en nasjonal, og kanskje etterhvert internasjonal, musikkarriere.

“Sondre har virkelig stått på og er et arbeidsjern”

Fred Glesnes

Konsert med kontraster

Om selve musikken, forteller Sondre selv at den er inspirert av to studieturer til New York med Konsen. Selve prosjektet handler om å forske på et nytt språk i jazz og på saksofon. Låtene er inspirert av turene og hendelser i livet. På konserten får vi høre at de handler om alt fra sirenene i New York til vanskeligheter i livet etter farens bortgang. Kontrasten mellom både sårbarheten og humoren kommer godt frem gjennom konserten. Dette reflekterer dyktigheten og allsidigheten til Sondre.

Som de fleste andre studenter kjenner Sondre litt på stresset med det ukjente arbeidslivet som kommer etter. Han har likevel allerede en del kontakter på skoler og erfaring. Men før arbeidslivet står for tur, blir det først juleferie hjemme i Sandnessjøen.

Et tips for musikkglade og fattige studenter er å følge med på de dyktige Konsenstudentene sine konserter. Disse er nesten alltid gratis! 11. desember har eksempelvis Karoline Stensland sin første eksamenskonsert.

Publisert på: 
10/12/2019 - 20:00
Sist endret: 
10/12/2019 - 20:00