Politikk

Vil få flere engasjert i menneskerettigheter

For andre gang arrangerer Amnesty Student Tromsø menneskerettighetsuka. Uka startet tirsdag 19. mars og varer frem til fredag 22. mars. Her kan du fordype deg i alt fra Tyrkia til netthets, og gå på quiz.
Studentrådet

Samarbeider for bedre psykisk helse for studenter

Studentrådet hadde sist uke sitt andre møte. Det ny oppstartet samarbeidsorgan for bedre samhandling mellom kommunen og Universitetet jobbet denne gangen med studenters psykisk helse.
SP VALGET 2019

«Same procedure as every year, James!»

Årets valgresultater til Studentparlamentet var klare på onsdag. Bortsett fra at Grønn Liste kom inn i løpet isteden for SV-lista, tidligere Sosialistisk Studentlag, var det ingen store vendinger i årets resultater
SP VALGET 2019

Hva vil egentlig de forskjellige listene?

Sitter du enda på gjerde eller vet du så vidt hva ei liste er? Vi gir deg en kort oppsummering av listene som stiller til valg til Studentparlamentet.
SP VALGET 2019

Hvorfor skal vi bry oss om studentpolitikk?

Hvert år er det valg til Studentparlamentet ved UiT. Bare en liten del av studentmassen bryr seg nok til å stemme. Hvorfor bryr vi oss ikke, og hvorfor skal vi bry oss?
SP VALGET 2019

Hvem blir størst i år?

Mandag braket årets valg til Studentparlamentet i gang med stands og plakater i hjerte til campus Breivika, Teorifagskantina.
STUDENTPARLAMENTET

Nå må du bidra med mer i felleskassa

Studentparlamentet har vedtatt økning av semesteravgiften for å dekke inn de nye kostnadene for å opprette enda en studentrådgiver og realisering av prosjektet «studentliv».
Studentrådet

Skal gjøre Tromsø til en bedre studentby

Siden 2001 har de hatt studentråd i Trondheim. Atten år etterpå har studentrådet i Tromsø hatt sitt første møte.

Ekstraordinært årsmøte hos Sosdem

I forrige uke ble det avholdt et ekstraordinært årsmøte hos Sosialdemokratene ved Universitetet i Tromsø – Norges arktiske universitet. Årsmøtet valgte et nytt styre, og konkretiserte sitt forhold til AUF.

– Definitivt ikke reklame

Onsdag 11. oktober dukket en av representantene i Arbeidsutvalget opp i Facebook-feeden til alle Studentparlamentets følgere, med invitasjon til toyparty hos Kondomeriet.

– Det er farlig å leve i en perfekt verden

I dag ble tallene fra årets SHoT-undersøkelse klar. Tallene var nedslående.
Luftfartsfag viser seg å være et turbulent studie:

– Gjennom­gående dårlig organisering og lite støtte fra UiT

Flyskolen ved UiT skulle i utgangspunktet være en historie med skyhøye drømmer for fremtidens piloter, finansiert av staten. Midnattsolposten har tidligere skrevet om manglende organisering ved Luftfartsfag. Denne gangen forteller en tidligere ansatt om arbeidsforhold preget av trakassering, mobbing og dårlig ledelse.

Nye student­politikere

Torsdag 3. mai ble det et skifte i studentpolitikere. Her er oversikten fra Studentparlamentet sitt konstituerende møte.
Semesteravgiftsfordelinga

Astud reagerer på støttekutt

18.april fordelte studentparlamentet nok ein gong semesteravgifta, denne gongen til dei mindre foreiningane. Arbeiderpartiets studentlag i Tromsø (Astud) reagerer på at dei fekk kutt i støtta, og på ei rotete handsaming i parlamentet.

Tromsø­student ledet over 200.000 studenter - takker for seg

Nå skal han for første gang på mange år ha sommerferie.

Student­politikk på høyeste nivå i Tønsberg

Norsk Studentorganisasjon (NSO) arrangerte sitt årlige landsmøte i Tønsberg forrige helg. Spørsmål om politikk, organisasjonsstruktur og budsjett samt valg av nytt styre stod på agendaen.

Sider