Politikk

SEMESTERAVGIFTS FORDELING

Uavhengig presse er ikke gratis

Vi gir et svar på kritikken fra Erlend Risvand Mo leder i Tromsøstudentenes Idrettslag (TSI).
SEMESTERAVGIFTS FORDELING

Semesteravgiftsmidler - fra studenter, for studenter

Debatten om hvordan årets semesteravgift skal fordeles fortsetter med tilsvar fra leder i Tromsøstudentenes Idrettslag (TSI) Erlend Risvand Mo.
Semesteravgifts fordeling

Masvik og TSI ser ikke verdien i pressen

Hvert år deler Studentparlamentet ut flere millioner kroner til forskjellige studentorganisasjoner. Like sikkert som at mange av oss krampeleser uka før eksamen i stede for å være strukturerte super-studenter blir det debatt om hvem og hvor mye penger som skal gå hvor.
Semesteravgifts fordeling

Hvor mye skal studenten betale for avisa?

Tromsøstudentenes Idrettslag (TSI) og Daniel Hansen Masvik, medlem i Studentparlamente ved UiT for Moderat liste, går sammen ut mot Midnattsolposten.
Klima

Over 120 på global klimastreik på UiT

Fredag 20. september var det klimastreiker i over 150 land verden rundt. I Norge var det streiker over hele landet, en av plassene var UiT campus Breivika. Over 120 møtte opp på streiken ved fredssenteret. Se bildene i galleriet her:
Sapmi

UiT-student var med å starte den første skeive samiske organisasjonen

Under årets Sápmi Pride ble Garmeres – queer sami organization opprettet. Etter flere år uten en fast arrangør har Sápmi Pride nå fått en egen organisasjon som skal stå for arrangeringen. En av aktivistene bak Garmeres er Ane-Margrethe Ugelvik (24) som studerer samfunnsøkonomi ved UiT.
Studentparlamentet:

"Min jobb er egentlig umulig"

Lederen av Studentparlamentet er den øverste tillitsvalgte studenten ved UiT. Her kan du lese hva han hadde å si til de nye studentene i år.

- Dette kunne ha vært en solskinnshistorie

Akademisk skrivesenter ved HSL må fra høstsemesteret 2019 redusere tilbudet sitt kraftig, etter at fakultetsstyret har vedtatt å fjerne en full stilling ved senteret. De fleste masterstudenter ved HSL-fakultetet mister dermed det populære tilbudet.

"I likestillingslandet Norge sier velutdannede, oppegående unge kvinner at de regner med å bli utsatt for voldtekt."

Norge er et land med høyt omfang av voldtekt. Mange av voldtektene blir aldri anmeldt, og mange av sakene som anmeldes blir dårlig etterforsket og ender i frifinnelse. Amnesty krever konkrete tiltak for å bedre situasjonen til voldtektsutsatte.

Vil få flere engasjert i menneskerettigheter

For andre gang arrangerer Amnesty Student Tromsø menneskerettighetsuka. Uka startet tirsdag 19. mars og varer frem til fredag 22. mars. Her kan du fordype deg i alt fra Tyrkia til netthets, og gå på quiz.
Studentrådet

Samarbeider for bedre psykisk helse for studenter

Studentrådet hadde sist uke sitt andre møte. Det nyoppstartede samarbeidsorganet for bedre samhandling mellom kommunen og Universitetet jobbet denne gangen med studenters psykiske helse.
SP VALGET 2019

«Same procedure as every year, James!»

Årets valgresultater til Studentparlamentet var klare på onsdag. Bortsett fra at Grønn Liste kom inn i løpet isteden for SV-lista, tidligere Sosialistisk Studentlag, var det ingen store vendinger i årets resultater
SP VALGET 2019

Hva vil egentlig de forskjellige listene?

Sitter du enda på gjerde eller vet du så vidt hva ei liste er? Vi gir deg en kort oppsummering av listene som stiller til valg til Studentparlamentet.
SP VALGET 2019

Hvorfor skal vi bry oss om studentpolitikk?

Hvert år er det valg til Studentparlamentet ved UiT. Bare en liten del av studentmassen bryr seg nok til å stemme. Hvorfor bryr vi oss ikke, og hvorfor skal vi bry oss?
SP VALGET 2019

Hvem blir størst i år?

Mandag braket årets valg til Studentparlamentet i gang med stands og plakater i hjerte til campus Breivika, Teorifagskantina.
STUDENTPARLAMENTET

Nå må du bidra med mer i felleskassa

Studentparlamentet har vedtatt økning av semesteravgiften for å dekke inn de nye kostnadene for å opprette enda en studentrådgiver og realisering av prosjektet «studentliv».

Sider