Studenter fra 18 land har ankommet Tromsø for å lære mer om nordområdene. Foto Frida Xiang Nordås Årsandøy

Fremtidens ledere

Studenter fra mer enn 18 ulike land er samlet i Tromsø for å delta på Arctic Frontiers Student Forum. Målet er å lære mer utviklingen og mulighetene for unge i Arktis
Det er veldig viktig å skape engasjement hos de unge om saker som angår deres egen fremtid

Hege Kallbekken, leder Arctic Frontiers Student Forum

 

Neste uke er Tromsø vert til flere hundre deltakere og journalister fra over hele verden når den årlige Arctic Frontiers konferansen arrangeres for tolvte gang. Arctic Frontiers er en felles møtearena som tiltrekker seg forskere, politikere, studenter, og folk fra næringslivet for å diskutere spørsmål knyttet til miljø, forskning, næringsliv, og bærekraftig utvikling av Arktis.  

Mens forberedelsene til konferansen allerede er godt i gang, er mer en 31 studenter fra 18 ulike land deriblant Russland, Kina, USA, Sør-Korea, Japan, Frankrike, og Norge på plass i Tromsø for å delta på annet program –  Arctic Frontiers Student Forum.

Programmet foregår ved siden av Arctic Frontiers og varer i fem dager. På programmet står blant annet workshops, bedriftsbesøk, utflukter, og møter med forskere og næringslivsledere. Gjennom oppholdet skal studentene bli bedre kjent med Arktis og aktørene som er involvert i å forme hverdagen i nord.


Leder for årets Student Forum, Hege Kallbekken. 

 

Velkomstale av ordfører i Tromsø og rektor på UIT

Fredag ble Arctic Frontiers Student Forum offisielt åpnet på rådhuset med en velkomsttale av Tromsøs ordfører Kristin Røymo. UIT rektor Anne Husebekk holdt en tale der hun snakket om historien til UIT og hvilken rolle universitetet har hatt for denne landsdelen. Videre snakket hun om utfordringene som Arktis står ovenfor i dag, og viktigheten av at de unge engasjerer seg i spørsmål som miljø, kunnskapsbasert forskning, og bærekraftig utvikling i nord.

Engasjere morgendagens ledere i nord

Det er veldig viktig å skape engasjement hos de unge om saker som angår deres egen fremtid, forteller Hege Kallbekken som er har ledervervet for Arctic Frontiers Student Forum. 

Mange steder i arktis opplever fraflytting og da særlig blant unge, som flytter for å ta utdannelse og ikke kommer tilbake. Hvis vi kan engasjere unge til å delta i å forme utviklingen av Arktis, og dermed sin egen fremtid, kan vi kanskje bidra til at de føler større tilhørighet, stolthet og lyst til å bli boende i Arktis, forklarer Hege.

På spørsmålet om hva hun håper at studentene skal ta med seg tilbake fra oppholdet i Tromsø svarer hun: Jeg håper de føler at de har lært masse, fått utfordret seg selv personlig og profesjonelt, fått masse nye venner og kontakter som kan bli verdifulle i fremtiden. Samtidig legger vi vekt i programmet på å vise de mest mulig av Tromsø, og jeg håper de føler at de har opplevd essensen av Tromsø, og reiser herfra som gode ambassadører både for Tromsø, Arctic Frontiers, og Arktis generelt.
 

Fra Korea til Tromsø

En av dem som reiste langt for å delta på Arctic Frontiers Student Forum er Yunjin Kim fra Busan i Sør-Korea. Hun studerer European Union Studies ved Korea University Graduate School of International Studies i Busan.

Yunjins interesse for Arktis begynte for et halvt år siden etter at hun deltok på et lignende program for unge om Arktis i hjemlandet. Hun ønsker å lære mer om Arktis, og samtidig bli kjent med andre likesinnede som har samme interesser som henne.


Yunjin Kim deltar på årets Student Forum. 

- Planen videre er å bruke kunnskapen og kontaktene fra dette oppholdet til sin egen forskning, sier hun.

Når det kommer til spørsmålet om hennes førsteinntrykk av Tromsø og menneskene svarer Yunjin at det ikke er så kaldt her som hun trodde det skulle være.

- Jeg har en norsk venninne som jeg prater med på internett. Hun sender meg ofte bilder av Norge og Tromsø, og derfor visste jeg litt hvordan naturen i Norge ser ut, legger hun til.

Selv om Yunjin bare har vært i Tromsø i en dag, synes hun programmet så langt har vært veldig bra. Avslutningsvis sier Yunjin at menneskene hun har truffet så langt har vært vennlige og hjelpsomme.

Publisert på: 
21/01/2018 - 20:08
Sist endret: 
01/02/2018 - 13:29