Nye AUFs Studentlag ved UiT, med besøk av SAIH. Foto: privat.

Ekstraordinært årsmøte hos Sosdem

I forrige uke ble det avholdt et ekstraordinært årsmøte hos Sosialdemokratene ved Universitetet i Tromsø – Norges arktiske universitet. Årsmøtet valgte et nytt styre, og konkretiserte sitt forhold til AUF.

Den nye lederen er Vegar Fjell fra Østfold, som overtar ledervervet etter Maren Gåre Bakkevoll. Fjell er kommet til UiT som ny student, og har politisk erfaring fra både kommunestyret og fylkestinget i hjemfylket.

– Jeg gleder meg til nye spennende oppgaver og utfordringer, særlig det å utforme sosialdemokratisk politikk frem mot parlamentsvalget i 2019 og skape en sterkere satsing på god studentpolitikk sammen med det nye styret, sier den nyvalgte lederen i en kommentar.

Som nestleder ble det tidligere styremedlemmet Adrian Traasdahl valgt, og han vil også fungere som gruppeleder for lista. Styret har også valgt ny sekretær, Rikke Sætran, og ny økonomiansvarlig, Erik Karlstrøm. De skal sammen med de andre styremedlemmene lede Sosialdemokratisk liste frem til årsmøtet på nyåret.

Nytt navn

I tillegg til valg av nytt styre, ble det vedtatt at Sosialdemokratene ved UiT formelt skal bli en del av AUF og skifter dermed navn til «AUFs Studentlag ved UiT» i henhold til AUFs vedtekter sentralt. Likevel kommer Sosialdemokratisk Liste til å vedvare som en liste til parlamentsvalget ved UiT, mens AUFs Studentlag ved UiT kommer til å drive valgkamp for lista.

Studentlaget kommer kort sagt til å drive aktiviteten og det organisatoriske arbeidet, mens Sosialdemokratisk liste vil arbeide politisk opp mot Studentparlamentet. Studentlaget sier at Sosialdemokratisk liste sikter seg inn på å være en bred liste for hele venstresiden i studentpolitikken, og understreker dermed at medlemskap i AUF ikke er nødvendig for hverken å stille til eller støtte lista under parlamentsvalget.

Publisert på: 
29/10/2018 - 16:35
Sist endret: 
29/10/2018 - 16:35