Hvem blir størst i år?

Mandag braket årets valg til Studentparlamentet i gang med stands og plakater i hjerte til campus Breivika, Teorifagskantina.

Både kjente og nye fjes fra Studentparlamentet var å finne utenfor kantina. I år stiller ikke SV UiT til valg, som dermed har fått kort levetid i Studentparlamentet ettersom lista stilte til valg for første gang i fjor. Men Grønn Liste gjør et comeback. Både Moderat og Sosialdemokratene står støtt og stiller med solide lister. De siste årene med tre lister som stiller til valg holder seg altså stabilt. 

Hva kommer Grønn Liste til å bety?

I fjor fikk Moderat liste 56% av stemmene, Sosialdemokratene fikk 31% og SV-lista som ikke stiller til valg i år fikk 13%. Selv om Moderat fikk over halvparten av stemmene har de vært avhengig av campusene i parlamentet for å få flertall. De siste to årene har resultatene vært ganske like. Det store spørsmålet i år er hva Grønn Liste vil bety for oppslutningene til de andre listene. 

Blant engasjerte i studentpolitikken er det allment kjent at oppslutningen rundt valget til parlamentet har vært dårlig. Sist valg stemte kun 11% av studentene på UiT på en av listene. Studentparlamentet har selv tatt opp saken flere ganger det siste året, og har vært et hovedfokus for arbeidsutvalget. Om fokuset gir avkastning vil vise seg når valgresultatet er klart dagen etter slutten av valget.   

6. mars er siste frist

Hva er Studentparlamentet?

Parlamentet er studentene på UiTs høyeste tillitsvalgtorgan. Totalt har parlamentet 25 medlemmer. 19 er valg inn fra listene, mens Alta, Narvik og Harstad i tillegg er representert med to campusrepresentanter hver.

Frem til da kan du prate med de som stiller til valg på på stands rundt om kring på campusene. Siste frist for å stemmer er 6. mars. 

Hvem som stiller til valg og hva de stiller til valg på finner du på http://site.uit.no/spvalg/. Stemme avgir du på nett på http://site.uit.no/spvalg/?page_id=18.

Publisert på: 
27/02/2019 - 21:32
Sist endret: 
28/02/2019 - 19:07