Vil få flere engasjert i menneskerettigheter

For andre gang arrangerer Amnesty Student Tromsø menneskerettighetsuka. Uka startet tirsdag 19. mars og varer frem til fredag 22. mars. Her kan du fordype deg i alt fra Tyrkia til netthets, og gå på quiz.

Uka ble sparket i gang med en helaften om netthets på driv. Amnesty hadde invitert en rekke folk til å snakke. Blant annet avisa iTromsø var på plass for å snakke om medias rolle og ansvar. Mobbeombudet i Troms var tilstede. Tre offer for netthets fortalte om hvordan de hadde håndtert det. 

– Det var mange sterke historier. Jeg tror alle kjente på at noe sånt burde ingen bli utsatt for, sier leder i Amnesty Student Tromsø, Konstanse Marie Eilertsen.

Vil ha flere samarbeidspartnere


Programmet til menneskerettighetsuka.

I vårt naboland Russland er det godt kjent at det er farlig å være åpen om skeivhet. Tirsdag arrangerte Psykologistudenter Uten Grenser en innledning om hvordan det er å være skeiv i Russland.

– Det var et interessant arrangement, med mange som deltok i debatten etterpå. Vi er veldig glad for at Psykologistudenter Uten Grenser er en av våre samarbeidspartnere, forteller Eilertsen.

I fjor hadde menneskerettighetsuka to samarbeidspartnere. I år er det fem, som alle er med å arrangere hvert sitt arrangement. I tillegg til Psykologistudenter Uten Grenser er også Redd Barna, støttegruppa Tromsø, senter for fredsstudier og Tromsøsosilogene med.

Vi håper på enda flere samarbeidspartnere neste år. Det sies at etter tre ganger så blir noe en tradisjon. Forhåpentligvis vil da flere fått opp øynene for at dette er noe vi har vært år på campus. 

Andre plasser i landet velger Amnesty et tema for sine menneskerettighetsuker. I Tromsø har de bevist valgt å ha en mer åpen uke.

– Det er fordi vi vil at flest mulig skal være med å samarbeide, og bidra med noe de syns er spennende. 

Tidligere Amnesty-topp kommer

For Eilertsen var starten av uka et av høydepunktene. Heldigvis er det flere ting som skjer i løpet av Uka. 

– På fredag skal Idil Eser, tidligere general sekretær i Amnesty Tyrkia, snakke om hvordan og hvorfor Tyrkia har endt opp der er i dag. Tyrkia kan være vanskelig å forstå, her får du et godt innblikk i situasjonen. Det blir enda et høydepunkt for meg, sier Eilertsen.