Petter Rønning, leder i Studentparlamentet ved UiT, under talen sin på campus Breivika. Foto: Studentparlamentet.

"Min jobb er egentlig umulig"

Lederen av Studentparlamentet er den øverste tillitsvalgte studenten ved UiT. Her kan du lese hva han hadde å si til de nye studentene i år.

Gratulerer til alle dere som har fått plass her ved UiT Norges Arktiske Universitet.  

Jeg heter Petter og er leder ved Studentparlamentet. Min jobb er egentlig umulig fordi jeg skal representere dere alle sammen. Både de som allerede har lest til første forelesning og de som bare gleder seg til første vors i fadderuka. De som trives best foran TVen når Dagsnytt18 går og de som trives best på fotballbanen. De som er mest sosiale når de er ute på byen og de som foretrekker å spille Dungeons & Dragons med vennene sine.

En ting er likevel felles for oss alle; vi er avhengige av å kjenne de vi skal studere med og lage et godt studiemiljø rundt oss. 

En ting er likevel felles for oss alle; vi er avhengige av å kjenne de vi skal studere med og lage et godt studiemiljø rundt oss. 

Petter Rønning

Mange av dere har vært studenter før og kanskje merket hvor mye studiemiljøet har å si. Noen har kanskje allerede et nettverk i byen. Uansett håper jeg at alle bruker de første ukene til å bli kjent med de dere skal studere med.

Studiestart kan være en fantastisk gøy, men også en veldig hektisk periode. Mange flytter og må finne seg bolig. Mange har jobb. Samtidig skal man forberede seg til forelesninger og bli kjent med de andre studentene.

De fleste rekker over alt dette, blir inkludert og integrert i studie-miljøet.

Men ikke alle. En av 25 har ingen venner, det er en fæl tanke. Alle skjønner at ingen fortjener å være venneløs. 

Løsningen er heldigvis kjempeenkel. Det handler om at hver og en av oss tar litt ekstra ansvar, enten det er i fadderuka, klasserommet eller en av de fantastiske studentforeningen vi har. Litt ekstra ansvar for å se hverandre, snakke med hverandre, kort sagt: inkludere hverandre.

Man må heller ikke glemme å inkludere seg selv. Bli kjent med noen av de interessante menneskene som står rundt deg, bli med i en av de foreningene som interesserer deg og ha det så gøy som mulig i de ukene som kommer.

Lykke til med studiestart og kommende studieår!