Illustrasjonsfoto av nye Kraft.

En sniktitt på Kraft II

I sommer var Midnattssolsposten på omvisning på det nye Kraft sportssenteret. Større treningsareal, ny flerbrukshall, egne treningssaler, og undervisningsrom er noe av det Kraft II vil tilby.

Det jobbes hektisk i disse dagene med byggingen av det nye Kraft sportssenter som skal stå ferdig senhøsten 2017. Det var i fjor at styret for studentsamskipnaden ved universitetet gikk inn for byggingen av et nytt og større bygg til studentidretten. Byggingen startet sist sommer og prislappen ligger på 130 millioner kroner.

Inne er det meste av grunnarbeidet unnagjort. Betongen til vegger, korridorer og rom er støpt, vinduer montert og gulv er lagt. Det gjenstår bare litt arbeid før treningsutstyret kan flyttes inn.

 

Et av Nord-Norges beste og mest allsidige treningstilbud

Avdelingsleder for studentsamskipnadens studentidrett Bjørn Brækkan guidet oss rundt på innsiden av det nye Kraft og ser frem til åpningen av det nye Kraft for både nye og nåværende medlemmer av studentidretten. Når det nye Kraft står ferdig, vil studenter og andre medlemmer av Kraft få et av Nord-Norges beste og mest allsidige treningstilbud. Det nye tilbudet inkluderer en ny flerbrukshall, en stor og utvidet styrke- og kondisjonssal, samt egne spesialiserte treningssaler til sykling og kampsport. Det er også bygd gruppetreningssaler som kan brukes til gruppetreninger som dans, yoga og slyngtrening. Etterhvert skal det komme en klatre-, og buldrevegg for de som er interessert i klatring.

Garderobe- og dusjfasilitetene er utvidet og det følger med badstue. Kraft II kommer også til å ha en egen avdeling for helsetjenester, blant annet en legevakt. Det gamle bygget blir en integrert del av det nye og byggene kobles sammen gjennom en felles korridor. Flerbrukshallen til det gamle kan brukes til idrett eller kamper mens de gamle treningssalene kan f.eks. brukes til å varme opp, tøying, eller for å gjøre enkeltøvelser.  

 

Ny resepsjonsområde og undervisningsrom

Det første man møter når man kommer inn på det nye Kraft er et stort og åpent resepsjonsområde. Her vil det være sofaer, stoler og bord hvor man kan sette seg ned å ta en kaffe før eller etter en treningsøkt. Adgang til treningsområdet og garderobene gjøres ved å gå gjennom en automatisk inngangsport hvor man bruke studentkortet for å komme gjennom. Undervisningsrommene og møterommet kommer utstyrt med projektor og datamaskin til fremvisning. Det nye Kraft bygges ikke bare ut for å tilfredsstille studentenes treningsbehov, men det skal også være allsidig og imøtekomme nye trender på treningsmarkedet.

 

Allsidig trening

Styrke- og kondisjonssalen rommer totalt 720 kvadratmeter og vil inneholde egne separate områder avhengig av hva man ønsker å trene. Det vil være et område hvor man kan trene med frivekter, et område med treningsapparater, og et område hvor man kan løpe på tredemølle. Mye av det gamle treningsutstyret skal byttes bort til fordel for nytt. Noe av det nye som dukker opp er turfbane. En turfbane består av et underlag av kunstgress hvor man trener kjernemuskulatur ved å dytte eller løfte tunge objekter som bildekk eller kettlebells over banen.

Den nye flerbrukshallen har et totalt fellesareal på over 5000 kvadratmeter. Flerbrukshallen kan deles inn ved hjelp av skillevegger som senkes ned automatisk. Flerbrukshallen er godkjent til å spille offisielle kamper på nasjonalt nivå som volleyball.  Tribunekapasiteten økes slik at det blir plass til flere tilskuere når det er kamp. Det er lagt spesielt hensyn til sikkerhet. For eksempel er avstanden mellom veggen og oppmerkingen på gulvet lengre for å forhindre at noen kan treffe veggen i høy fart.

I tillegg å ha en stor styrke- og kondisjonssal kommer det også flere mindre treningssaler som er spesielt laget til forskjellige treningsaktiviteter. Blant dem er kampsportsalen hvor man kan slå på sekker, puter, eller øve på kampsportteknikker. I midten av salen vil det bli satt opp en ring der man kan sparre.

For de som er interessert å trene kondisjon sammen med andre under høyt tempo, kan sykkelsalen være noe for dem. I salen vil det bli satt opp over 20 sykkelmaskiner ved siden av hverandre samt plass til instruktør.

 

Med TSI i fokus

Tromsøstudentenes idrettsforening (TSI) tok del i planleggingen av det nye Kraft bygget, og det er lagt særlig hensyn å inkludere alle TSI sine ulike foreninger og aktiviteter på ett sted. TSI vil fra nå av ha egne kontorer som gjør det lettere tilgjengelig for studenter. Utstyr som brukes av de ulike foreningene til TSI vil bli lagret i bygget

 

Stort, moderne og trening til samme pris

Studentsamskipnaden har satset stort for å gi studenter i Tromsø et enda bedre treningstilbud fra høsten av. For øyeblikket er det ikke blitt annonsert en offisiell åpningsdato. Ledelsen i studentidretten ved UIT og entreprenørene bak byggeprosjektet vil forsikre seg om at det nye Kraft vil tilby en god treningsopplevelse fra første dag uten at det dukker opp problemer underveis.

Til tross for det kan treningsglede studenter ha noe å se frem til når mørketiden begynner å krype inn.

Publisert på: 
23/08/2017 - 09:58
Sist endret: 
24/01/2018 - 09:15