Hockeykamp i Tromsø. Foto: Theo Beroujon

Klar for bamsekamp

21.april samles hockey-miljøet i Tromsø til en felles kamp – for heder, ære, og viktigst av alt; for barnekreftavdelinga på UNN.

– Det er første gang en slik kamp arrangeres i Nord-Norge! Vår målsetting er å skape magiske øyeblikk! 

Magnus Hvidsten er engasjert og spent når han forteller om kampen som snart skal gå av stabelen. Hvidsten spiller til vanlig på TSI Hockey, og de har sammen med Hockey Tromsø, Tromsø Stars og Hockey mot Kreft planlagt en kamp for å samle inn midler til barnekreftavdelinga på UNN. Dette skal de gjøre gjennom en såkalt bamsekamp. Ved en bamsekamp vil de innkjøpte bamsene kastes på isen av publikum ved første hjemmelagsmål, så samlet opp, og senere overlevert barnekreftavdelingen. Inntektene fra salget av bamsene i forkant går til formål ved barnekreftavdelingen.

Hockey har kanskje tradisjonelt sett vært forbundet med å være en relativt tøff kontaktsport med høyt tempo, men denne gangen er det et helt annet fokus spillerne ønsker å vise frem til publikum. 

– Ønsker en verdig kamp

– Hockeymiljøet i Tromsø er ikke så stort. Det er et ganske tett og voksende miljø. Med denne kampen som vi har planlagt i flere måneder ønsker vi å få til en verdig kamp, på flere områder. Målet med kampen er nemlig å samle inn penger, for deretter å donere pengene til formål ved barnekreftavdelingen på UNN. Alle midler fra cafésalg og annet går til barna, så vi ønsker å være med på å bidra til at de får ting de trenger eller opplevelser de ønsker. I tillegg ønsker vi å gi tilskuerne en spennende opplevelse.

Pengene skal altså gå til et godt formål, og spillerne er stolte og spente på om kampen gir resultater. I tillegg skal de donere bamser til avdelingen. Alle som kjøper en bamse, bidrar med penger til det avdelingen trenger, og bamsene blir levert på sykehuset. 

Målet er å fylle opp hallen med folk og bamser

– ­Ishallen rommer 500 tilskuere, målet er jo å fylle opp hallen, og kunne levere 500 bamser til avdelingen. Det hadde vært det aller beste, forteller Hvidsten.

Hvidsten lover videre at kampen vil ha høyt nivå. Tromsø Stars spiller i internasjonal liga, mens Tromsø Hockey spiller på nasjonalt nivå. Spillerne på TSI spiller hos andre lag, og Hvidsten forteller at delegering til hvert lag skal sikre at dette blir en kamp hvor de beste spiller mot de beste.

Kampen spilles i Tromsø ishall 21.april klokken 17:30, og de har isen frem til klokken 21:00. Hvidsten ønsker alle studenter og tilknyttede UiT velkommen! 

Publisert på: 
19/04/2018 - 19:02
Sist endret: 
19/04/2018 - 22:15